• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması
Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesinde 19 gündür yaşanan sokağa çıkma yasağı ardından PKK terör örgütü ile yaşanan çatışmanın ayrıntılarını...

Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesinde 19 gündür yaşanan sokağa çıkma yasağı ardından PKK terör örgütü ile yaşanan çatışmanın ayrıntılarını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 11-29 Aralık 2015 tarihleri arasındaki operasyonlara ilişkin bilgi verildi. Polis ve jandarma kuvvetleri tarafından koordineli şekilde yapılan faaliyetler sonucunda; 36 PKK/KCK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada 3 teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini belirtildi. 10 kişinin ise yakalanarak "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan tutuklandığı açıklandı.

BİR BÖLÜK ASKERİ DONATACAK KADAR SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonlarda teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "17 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet M16 silahı,1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği,1 adet Bixi makineli tüfek,5 adet Av Tüfeği,1 adet Tabanca,2000 kg patlatılmaya hazır bidon içinde el yapımı patlayıcı, 3 adet RPG-7 Roketatar Silahı, 60 adet Roketatar Mühimmatı ve sevk fişekleri,3 adet Telsiz, 1 adet Dürbün, 30 adet El Bombası, 1 adet Hücum Yeleği, 9 adet Tüp Bombası,22 adet voleybol topu içerine hazırlanmış el yapımı bomba,2 adet dizüstü bilgisayar,4 adet güvenlik kamerası, Çok sayıda mühimmat, örgütsel materyal, ilk yardım malzemesi, giyim ve gıda maddesi ele geçirilmiştir. (25) adet barikat kaldırılmıştır. (6) adet perde branda kaldırılmıştır.(8) adet tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiştir. Barikat olarak kullanılan (1) römork ve (1) minibüs kaldırılmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen 110 adreste arama işlemi yapılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik (41) adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik (8) adet tuzaklama bomba patlatılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılarda (7) adet zırhlı aracımız zarar görmüştür."

ÇATIŞMALARDA 2 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ; 4 POLİS, 8 VATANDAŞ YARALANDI

Operasyonlar esnasında 4 polis memurunun yaralandığını belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Meydana gelen çatışmalar esnasında 8 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla BTÖ mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edilmektedir."

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması

Valilik'ten 'Dargeçit operasyonu' açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim