• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Valilik Ve Adliye Ortak Çalışacak

Valilik Ve Adliye Ortak Çalışacak
Denetimli serbestlik cezası alan kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılması ve rehabilite edilmesi amacı ile Düzce Valiliği ile Düzce Cumhuriyet...

Denetimli serbestlik cezası alan kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılması ve rehabilite edilmesi amacı ile Düzce Valiliği ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı.

Bazı suçlar nedeni ile denetimli serbestlik cezası alan kişilerin kamuda istihdam edilmesi amacı ile Düzce Valiliği ve Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı. Vali Ali Fidan ve Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre arasında imzalanan protokol töreni sırasında konuşan Vali Fidan, "Denetimli Serbestlik Sistemi'ne 2005 yılında yasalaşmış 2006 yılında uygulamaya geçen bir sistem. Bununla suç işlemiş bireylerin bir takım rehabilitasyon projeleri uygulanmak sureti ile topluma hızlı bir şekilde kazandırılması amaçlanıyor. Bizim de yapacağımız protokolle denetimli serbestlik sisteminde bulunan kişileri kamu kurum kuruluşlarında özellikle yardımcı işlerde bahçe işleri, temizlik işleri gibi işlerde hem çalıştırmak hem kamunun bu anlamda yardımcı eleman ihtiyacına katkı sağlamak hemde buralarda istihdam sağlamak vasıtası ile bu insanları topluma kazandırmak bir an önce toplumla bütünleştirmek toplumla kaynaştırmak hedefleniyor. Sistem bu güne kadar başarı ile uygulandı. Bu vesile ile arkadaşlarımız da başarılı bir şekilde uygulanması için çabalıyor. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ise yaptığı açılamada, "Denetimli Serbestlik hapis modeline alternatif daha çağdaş ve ülke ekonomisine ekonomik ve sosyal yararı olan, suça sürüklenen çocuklar ve şüpheli, sanık, mağdur ve hakkında tedbir bulunan çocuk ve yetişkinlerin topluma kazandırılmaları için yapılan çalışmaların bütünüdür. Aynı zamanda denetimli serbestlik toplum temelli bir uygulamadır. Denetimli Serbestlik sistemi ile Müdürlükler 2005 yılında yürürlüğe giren 5402 Sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu kapsamında 144 Ağır Ceza Merkezinde kurulmuştur. Denetimli Serbestlik Sistemi ile suç işleyen bireylerin rehabilite edilerek yeniden topluma kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Müdürlüklerde Tedavi ve Denetimli Serbestlik tedbirleri kapsamında madde bağımlılarının rehabilitasyonu, erteli cezalarda rehberlik faaliyetleri elektronik izleme sistemleri ile konutta infaz tedbirleri, adli kontrol kararları, ceza infaz kurumundan salıverilen yükümlerin topluma uyumlarının sağlanması konusunda belirlenen tedbirler ve kamu hizmetleri tedbirleri infaz edilerek yerine getirilmektedir. Kamu hizmeti tedbiri hapis cezasının alternatifi olan bir cezadır. Yükümlünün sosyal yaşamına devam ederek bu cezanın toplum içinde infazı amaçlanmaktadır. Düzce Denetimli Serbestlik müdürlüğümüzde 2015 yılında 368 yükümlü kamu hizmeti görevinde çalışılmıştır. Bu yükümlüler temizlik, bakım ve onarım, çevre düzenlemesi, ağaç dikimi gibi çeşitli hizmetlerde ücretsiz olarak kamu kurumları ve kamu yararlı derneklerde çalıştırılmıştır" dedi.

YENİ BİNAYA GEÇİLECEK

Başsavcı Güre ayrıca denetimli serbestlik müdürlüğünün bağımsız bir binada hizmet vereceğini belirterek,"Bu kapsamda Düzce ilinde 2006 yılından bu yana uygulama başarı ile gerçekleştirilmektedir. Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün daha aktif ve verimli bir şekilde hizmet sunabilmesi için Şerefiye Mahallesinde bulunan (eski il özel idare binası) 4 katlı taşınmaz satın alınmış olup tadilat ve tefruşat işlemlerinin tamamlanmasından sonra Denetimli Serbestlik hizmetleri yeni yerinde hizmet sunmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Fidan ve Başsavcı Güre arasında Denetimli Serbestlik protokolü imzalandı.

Valilik Ve Adliye Ortak Çalışacak

Valilik Ve Adliye Ortak Çalışacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim