• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Valiler köprüde buluştu!

Valiler köprüde buluştu!
1950'de yapımına başlanan Hirfanlı Baraj Gölü'nün ayırdığı Aksaray ile Kırşehir'i buluşturacak Sarıyahşi Köprüsü'nde iki ilin valisi buluştu

Vali Çakacak, köprüyü hem Aksaray hem de Kırşehirli vatandaşların özlemle beklediğini söyledi. Aksaray, Şereflikoçhisar, Evren ve Sarıyahşi ilçesinin Kırşehir'e yakın olan belde ve köylerini birleştiren ve yapımında son aşamaya gelinen Sarıyahşi Köprüsü'nde Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Aksaray Valisi Şeref Ataklı incelemede bulundu. Köprü inşaatını gezen Çakacak ve Ataklı daha sonra proje hakkında Konya Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız'dan brifing aldı. Brifing sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çakacak, Sarıyahşi Köprüsü'nü hem Aksaray hem de Kırşehir illerinde bulunan vatandaşların özlemle beklediğini söyledi. İki şehri birbirine kavuşturacak bu projenin hızla ilerlediğini ifade eden Çakacak, şunları söyledi. "İki yakayı birbirine kavuşturacak bir proje. Son derece yeni bir teknoloji uygulanıyor bu projede. Zaten gelirken de otomobilimizle ilk geçişimizi yaptık. Temmuz sonunda araç trafiğine açılacak şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların bir an önce bitirilerek bu yolu kullanılmasını temenni ediyorum. Projede ilk defa uygulanan bu teknolojiyi biz de yeni öğrendik. Arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum."

YENİ TEKNOLOJİ İLE YAPILACAK

Aksaray Valisi Ataklı ise iki il için de köprünün hayırlı olmasını dileyerek, "İki ili birbirine bağlayan bir geçiş. Sarıyahşi ilçemizle Kırşehir'in arasındaki göl alanının doldurulmasıyla oluşturulan bir geçiş olacak. Teknik olarak ilk defa uygulanan bir teknoloji ile yapılacak olan bir köprü" diye konuştu. Köprüyü yapan firma yetkilisi Togan Alper ise projeyle ilgili bilgi verdi. İki ay sonunda köprünün hizmete gireceğini dile getiren Alper, "Yolumuzun altında 20 metre derinliğinde çok yumuşak kil zemin var. Bu tür zeminlerde bu teknoloji kullanmadan yol inşa etmek mümkün değildi. Bu projeyle sağlam zemin oluşturarak köprümüzü inşa ettik" ifadelerini kullandı.

TEMMUZDA ULAŞIMA AÇILACAK

Temmuz ayında ulaşıma açılması planlanan köprü sayesinde bölgedeki belde ve köyler, 1950'li yıllarda yapımına başlanan Hirfanlı Baraj Gölü nedeniyle kesilen ekonomik ve sosyal irtibatlarına yeniden kavuşacak. Kırşehir bölümünü geçen yıllarda tamamlanmış olan köprünün bu yıl ise Aksaray bölümü yapılmaya başlanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim