• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Valiler Kararnamesi ile ilgili bomba iddia!

Valiler Kararnamesi ile ilgili bomba iddia!
Valiler Kararnamesi'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın hazırladığı listenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onandığı, Başbakan Davutoğlu'nun ise listeye müdahale edemediği iddia edildi.

Bu bomba iddia Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'dan geldi. Takan, Valiler Kararnamesi'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşü alınmadan hazırlandığını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da onandığını iddia etti.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilin valisinin, Emniyet Genel Müdürü'nün, MGK Genel Sekreterinin değiştiği Valiler kararnamesinin Erdoğan cumhurbaşkanlığı yemini etmeden hazır olduğunu savunan Ahmet Takan, "atananların hepsinin Efkan Ala'nın yakın adamları" olduğunu öne sürdü.

DAVUTOĞLU TEK İSME BİLE MÜDAHALE EDEMEDİ

"İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gizli yürüttüğü çalışma ile valiler kararnamesi daha Recep Tayyip Erdoğan yemin etmeden hazırdı ve onay almıştı" iddiasında bulunan Takan, kararname için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fikrinin dahi sorulmadığını, Davutoğlu'nun tek bir isme dahi “şu olsun” veya “bu olmasın” diyemediğini öne sürdü.

HEPSİNİN ORTAK ÖZELLİĞİ EFKAN ALA'YA YAKIN OLMALARI

"Efkan Ala hazırladı Erdoğan onayladı ve zamanı geldiğinde Resmi Gazete’de yayımlandı" diyen Takan, şöyle devam etti:

"Yapılan atamaların en büyük özelliği tüm isimlerin Efkan Ala’nın yakın dost ve arkadaşları olması. Recep Tayip Erdoğan’ın kovduğu eski TRT Genel Müdürü, yeni Samsun Valisi İbrahim Şahin bile.. Efkan Ala ile İbrahim Şahin’in uzun yıllara dayanan çok duygusal bağlılıkları vardır..."

VALİ OLMAK İSTEYENE TÜYOLAR...

"Son kararnamede aradığını bulamayan ve bir sonrakine göz diken bürokratlara duyurulur.." diyen Takan yazısına şöyle devam etti:

"Eğer Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarına ne kadar bağlı olduğunuzu hâlâ kanıtlayamadığınız için çok üzgünseniz ve bu uğurda yeni hamleler yapmak için Efkan Ala’ya ulaşamıyorsanız size yeni bir adres veriyim;

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Sebahattin Öztürk’e koşun. Öztürk, Ala’nın çok yakın arkadaşı ve sırdaşıdır. Oraya da ulaşamazsanız beni arayın ben size farklı isimler ve adresler konusunda yardımcı olabilirim...

Öyle, sadece 'Ben çocuklarımı paralelcilerin okulundan aldım' deyip 'filancalar da çok paralelciymiş' ihbarları tek başına yeterli olmuyor...

Erdoğan’ın kalbine giden yol Efkan Ala’dan geçer!.."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim