• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Vali’den Sosyal Medya Haberlerine Açıklama

Vali’den Sosyal Medya Haberlerine Açıklama
Muğla Valisi Amir Çiçek, sosyal medya üzerinden Muğla'da canlı bomba olduğu, şüpheli araçların dolaştığı şeklinde yayılan haberlerin aslı ve astarı...

Muğla Valisi Amir Çiçek, sosyal medya üzerinden Muğla'da canlı bomba olduğu, şüpheli araçların dolaştığı şeklinde yayılan haberlerin aslı ve astarı olmadığını açıkladı. Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile basına bilgi veren Çiçek, Muğla'nın güvenli bir il olduğunu ve devletin ilgili birimlerinin geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyacağını, sosyal medyadaki asılsız haberlere vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini açıkladı.

Vali Çiçek gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son günlerde sosyal medya üzerinden asılsız, gerçeği olmayan ve vatandaşı rahatsız eden haberler yer alıyor. Bu haberlerde canlı bomba olduğu, şüpheli araçların gezdiği, vatandaşlarımızın can güvenliğinin olmadığı, teröristlerin olduğu gibi bazı asılsız bilgiler fısıltılar şeklinde kulaktan kulağa geçiyor. Devletimizin özellikle istihbarat birimleri, önleyici güvenlik birimleri olan Jandarma ve Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı bütün çalışmalar vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için. Sosyal medyada dolaşan haberlerin aslı astarı olmadığını belirtmek istiyorum. Biz Muğla olarak dimdik ayaktayız. Emniyet ve Jandarma birimlerimiz her zaman yaptıkları bu önleyici güvenlik tedbirlerini uyguluyor. Muğlalı vatandaşlarımızdan ricamız, sosyal medya üzerinde dolaşan bilgilere hiçbir zaman dikkate almasın. Bu haberler iyi niyetli veya kötü niyetli kişilerin yaymak istediği bir durum olabilir. Bu tür aslı olmayan bilgiler vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir. Şu anda Muğla'da her zaman yapılan hizmetlerimizi yapıyoruz. Muğla bu konuda gayet sakindir. İşçi kardeşlerim işinde, memur dairesinde, esnaf esnalığında, turizmciler de turizm ile ilgili faaliyetlerini yürütüyor. Kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum. Devletimiz var olduğu müddetçe, güvenlik birimlerimiz dikkatli çalıştığı müddetçe, vatandaşlarımıza bir zarar gelmez. Bu kötü veya art niyetli olan kişiler toplumu nasıl rahatsız ederim diye yapılan bu asılsız bilgilerin önüne geçilmesi için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Emniyetimiz ve Jandarmamız tarafından yapılan operasyonlarda kanun gereği gerekli yasal arama izinleri alarak operasyonları yaptık. Bunlarla ilgili gerekli adli soruşturmalar devam ediyor. Zihninde, beyninde eylem yapmayı planlayanlara da asla izin vermeyiz" dedi.

MUĞLA'DA NEVRUZ BAYRAMI KUTLANACAK

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları ile ilgili de bilgi veren vali Çiçek, "Evet önümüzdeki Nevruz Bayramı var. Biz Muğla Valiliği olarak 21 Mart'ta Nevruz etkinliğinin kutlanmasına müsaade ettik. Çünkü o günü baharın başlangıcı olarak sadece birilerinin değil, hepimizin Bahar Bayramı'dır. 21 Mart'taki Nevruz Bayramının kutlanması için izin verdik. Ama diğer günlerde kutlanmasına izin vermiyoruz" dedi.

Vali’den Sosyal Medya Haberlerine Açıklama

Vali’den Sosyal Medya Haberlerine Açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim