• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Validen medeniyet dersi

Validen medeniyet dersi
Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği "Kültür Buluşmaları'nda Vali Günay Özdemir, öğrencilere Osmanlı medeniyeti...

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği "Kültür Buluşmaları'nda Vali Günay Özdemir, öğrencilere Osmanlı medeniyeti konusunda ders verdi.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun düzenlediği "Kültür Buluşmaları'nın ilk konuğu Edirne Valisi Günay Özdemir oldu. Öğrencilere medeniyet konusunda gözlemleri ve tespitlerini anlatan Vali Özdemir, İstanbul'un fethinde Edirne'nin önemine değindi. Öğrencilerin büyük ilgi ile dinlediği Vali Özdemir, "Geçmişi bileceğiz, bugünü anlayacağız ve geleceği de planlayacağız. Elinizde bir medeniyet yoksa aldığınız yere medeniyet götüremezsiniz. Orada bir sistem kuramazsınız. Bu durum olsa olsa işgal olur. Osmanlı, herkesin bir arada yaşayabildiği bir medeniyet kurdu. Bir yere medeniyet götürecekseniz sizin de bir medeniyetten gelmeniz gerekiyor. Bunun en güzel örneği de Edirne. Osmanlı, Edirne'de altyapısını kurduğu ve oluşturduğu medeniyetle İstanbul'un fethine ev sahipliği yaptı. Dolayısıyla dünyaya medeniyeti yayan İstanbul'un arkasında çok güçlü bir kültürel birikim ve medeniyet var. Bu birikim ve medeniyete de Edirne ev sahipliği yaptı" dedi.

Konferansın ardından öğrenciler Vali Özdemir'e sorular yöneltti. Bir öğrencinin "Edirne sizce yeteri kadar biliniyor mu?" sorusuna Vali Özdemir, "Ne yazık ki yeteri kadar bilinmiyor. Eğer biliniyor olsaydı şu an dünyadaki konumumuz çok daha farklı olurdu. Bir düşünün. Dünyaya medeniyetin yayıldığı İstanbul'a Edirne'den yola çıkıldı. Edirne'deki birikim o kadar büyük ve sağlam ki, İstanbul'un fethine öncülük etti" yanıtını verdi.

Soruların ardından söz alan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Özdemir'in anlattıklarını ilk kez dinlediğini ve öğrendiğini kaydetti. Vali Özdemir'e anlatımından dolayı teşekkür eden Rektör Tabakoğlu, bu farklı anlatımın bir makale olarak yayın haline gelmesi için çalışma yapılacağını söyledi.

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler de, yaptığı konuşmada medeniyetlerin temel paradigmalarını öğrencilere aktarmak adına periyodik olarak Kültür Buluşmaları adı altında organizasyonlar düzenleyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Günay Özdemir'e günün anlam ve önemine ilişkin bir plaket takdim etti.

Validen medeniyet dersi

Validen medeniyet dersi

Validen medeniyet dersi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim