• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.3985
  • Euro 34.7221
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Validen Hendek Siyasetine Tepki

Validen Hendek Siyasetine Tepki
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, siyasetin dili olarak terörizmi ve hendekleri kullanmak isteyenler olduğunu belirterek, "Hendek kazarak uyarımızı dinlemeyenlere...

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, siyasetin dili olarak terörizmi ve hendekleri kullanmak isteyenler olduğunu belirterek, "Hendek kazarak uyarımızı dinlemeyenlere anladıkları dille cevap veririz" dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Ticaret Odasının 41. yıl ödül töreninde yaptığı konuşmada, terörizmi ve hendekleri siyaset aracı olarak kullanmak isteyenlerin bulunduğunu ifade etti. Hendek siyaseti yapanlara tepki gösteren Vali Yerlikaya, "Bazıları kanla, silahla besleniyor. Ama yaratılanı ancak yaratanın alır. Biz bütün yaratılanları seviyoruz, yaratandan ötürü. Şu anda siyaset dili olarak terörizmi kullananlar, dille gönülle, davranışla değil, silahla kanla, hendekle meramımı anlatmak isteyenler var. Bir tarafta da, "kardeşim biz bütün yaratılanları seviyoruz. Şu işleri bırakın, bu canı yaratan alır, ancak. Bu can mukaddestir. Niye dili, niye davranışı kullanmıyorsunuz" diyenler mücadele ediyor. Hamd olsun bizler iyilerin tarafındayız. Kan akıtma tarafında değiliz. Ama eğer durmazlarsa anladıkları dille, hukuki yönden konuşuruz. Tüm dünyadaki 195 devlet, huzuru bu şekilde sağlıyor. Her türlü iyiliği, çözümü, affediciliği, bağışlayıcılığı sonuna kadar kullanılmasına rağmen, gelinen noktadan kim sorumlu, iyi olmayanlar sorumlu, hendekten ve kandan istifade etmeyi kısa aklıyla sunanlar sorumludur. Bizler sorumlu değiliz. İzzetli olmanın vakarlı olmanın gereğini yapıyoruz" dedi.

Zulümle hiç kimsenin abat olamayacağını söyleyen Vali Yerlikaya, devletin yetkilileri olarak özgürlük ve güvenlik dengesi içerisinde çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Her yapılanın hukuk çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Yerlikaya, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun hükümetinin emrindeki güvenlik güçleri, bizlerde vali olarak, o emri burada yerine getiren devletin güvenlik güçlerinin amiriyiz. Ve 365 gün 4 saat dört mevsim demeden elimizden gelenin en iyisini hukuk kuralları içerisinde özgürlük ve güvenlik dengesi içerisinde yapıyoruz. Bizim ecdadımız gazi unvanını nasıl aldı, eğer ümitsiz olsaydı, başka şehirlere hicret ederek, bundan sıyrılarak kolaycılığı seçseydi, Gaziantep'te şuanda biz olabilir miydik. Zulümle hiç kimse abat olmaz. Suriye'de de olmayacak. Şu anda uluslar arası siyasette herkes üstümüze geliyor gibi de olsa da, biz zalimden yana değiliz. Biz doğrudan yanayız iyiden yanayız yine kazanan bizim milletimiz olacak. En zor durumda Gaziantepli ecdadımızın yaşayarak öğrettiği gibi olumsuzluk yok her vakit her anda yapabileceğimizin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Vali Ali Yerlikaya, programın sonunda ise kentte 41 yıldır ticaret yapan ve yaşayan esnafa onur ödüllerini verdi.

Validen Hendek Siyasetine Tepki

Validen Hendek Siyasetine Tepki

Validen Hendek Siyasetine Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim