• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Validen ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı

Validen ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son yıllarda artan telefon ve internet dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak, "Hiçbir hakim, savcı ve polis...

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son yıllarda artan telefon ve internet dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak, "Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez, telefonla bir yere para gönderin demez. Uyanık olun" dedi.

Ordu'da son yıllarda artış gösteren internet ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmek amacı ile "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" ve "Sosyal Hayatta Güvendeyim" isimli projelerin tanıtım etkinliği yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda (OBBKT) düzenlenen etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, kurum müdürleri ile kamu çalışanları katıldı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda hazırlanan etkinlikte konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, son yıllarda artan telefon ve internet dolandırıcılığına karşı herkesin bilinçli hareket etmesi gerektiğini savundu. Emniyet ekiplerinin dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez, telefonla bir yere para gönderin demez. Vatandaşlarımız bu art niyetli insanların tuzaklarına düşmesin. Başlarına böyle bir şey gelmesi durumunda hemen ilgili makamlara şikayetini bildirsin" diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ise, "İletişim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, hayatta birçok kolaylığı beraberinde getirmesinin yanı sıra birtakım istenmeyen mağduriyetlerin de yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bu bakımdan bir farkındalık oluşturmak amacı ile hazırlamış olduğumuz etkinliğin herkesin dikkatini çekmesini ve daha fazla kesimlere ulaşmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanlara, Başpolis Memuru Oktay Aksoy tarafından dolandırıcılığın çeşitleri ve şekillerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi. "Kimi Niyet, Kim Kısmet" ve "Telepati" isimli skeçlerin izlenmesinin ardından, OBBKT oyuncuları tarafından dolandırıcılık konularını içeren tiyatro oyunu sahnelendi.

Validen ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı

Validen ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim