• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Zorluoğlu’ndan BİK’e Ziyaret

Vali Zorluoğlu’ndan BİK’e Ziyaret
Yerel medyayı günlük olarak takip ettiğini belirten Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, gazetelerin birleşmesi ile hem içerik hem de görsel olarak renklendiğini...

Yerel medyayı günlük olarak takip ettiğini belirten Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, gazetelerin birleşmesi ile hem içerik hem de görsel olarak renklendiğini söyledi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Basın İlan Kurumunu (BİK) İl Müdürü Murat Yürekli'yi ziyaret etti. Elazığ'da yayın yapan yerel gazete sahiplerinin de bulunduğu ziyarette Yürekli, Vali Zorluoğlu'na bilgi verdi.

Basın İlan Kurumu'nun 1961'de kurulduğunu ancak Elazığ'a 2015 yılında faaliyete geçtiğini aktaran Yürekli, "Yarın açılışımızın tam 1 yılı dolmuş oluyor. Bu süre zarfında tabi yerel gazetelerimiz Elazığ'da geçmişten aldığı kültürel ve dinamikle her zaman canlı olarak kaldı. Ancak gazetelerimizin bir araya gelerek kendi aralarında gir güç birliği oluşturup içerik ve teknik açıdan daha güçlü bir yapıya kavuşmaları yönünde talepler geldi ve şuanda da 4 gazetemiz tasarım, dizayn açısından hakikaten nitelikli bir duruma gelmiş durumdadır" dedi.

Yerel gazetelerin birleşmesiyle kalitelerini arttığı belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Bu kısa süre içerisinde Elazığ'da uzun yıllar konuşulan bu birleşme, içerik açısından ve görsel açıdan daha kaliteli gazete çıkarılmasında birleşme projesini bu kısa süre içerisinde hayata geçirdiniz. Bunda sizinle birlikte gazete sahiplerinde büyük payı vardır. Elazığ'da insanlar biraz bir araya gelememekte şikayetçiler ama basın alanında bu başarılmış gözüküyor. Yerel gazete sahiplerimiz birleşmek ve resmi ilan paylarını da artırmak suretiyle daha kaliteli gazete çıkarma imkanına da kavuşmuş oldular. Bunu hemen de gördük zaten. Bende her sabah yerel basını takip ediyorum. Hem içerik olarak artışını gördüm hem de görsel olarak yavaş yavaş renklenmeye başladı. Bu önemli bir şeydir. İnşallah önümüzdeki dönemde yerel basınımız daha da güçlenir" diye konuştu.

Ziyarette, 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihleri arasında elektronik ortamda en fazla resmi ilan veren kurumlar arasında Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi'nin de yer alması nedeniyle Vali Zorluoğlu'na plaket verildi.

Vali Zorluoğlu’ndan BİK’e Ziyaret

Vali Zorluoğlu’ndan BİK’e Ziyaret

Vali Zorluoğlu’ndan BİK’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim