• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Zorluoğlu’ndan ASKON’a Ziyaret

Vali Zorluoğlu’ndan ASKON’a Ziyaret
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Elazığ Şubesi'ni ziyaret etti.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Elazığ Şubesi'ni ziyaret etti.

ASKON Elazığ Şubesi yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek ekonomik anlamda son 2 yılın değerlendirmesini yapan Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ'ı teşvikte daha avantajlı bir hale getirebilmek için, yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. ASKON ve çalışmalar hakkında bilgi veren Şube Başkanı Taylan Özdal, "Türkiye Ligi'nde ilk 500'de oynayan çok önemli 13 firmamız var. Bunlarla da gurur duyuyoruz. TÜİK verilerine göre ilimizde 2015 Kasım sonu itibariyle 156 Milyar Dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu da çok övünç verici bir rakam, sanayimiz oldukça iyi. İyileştirilmeli, geliştirmeli ama şu andaki mevcuttaki, bölgedeki diğer illerle karşılaştırdığımızda ilimizdeki sanayi yapılanmasının çok iyi bir düzeyde olduğunu görüyoruz. 26 milyon dolar gibi bir ithalatımız var. Türkiye'nin İthalat ve ihracat dengesine baktığımız zaman Elazığ bu dengenin çok çok iyi durumunda. İş gücüne katılım oranı Türkiye'nin ortalamasının üstünde, işsizlik ortalaması Türkiye ortalamasının altında" dedi.

Elazığ'ın diğer bölgelere göre oldukça avantaj sahibi olduğu bazı alanlar ve sektörler olduğunu vurgulayan Vali Murat Zorluoğlu, "Bunlar esasen geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl yapılmış olan ekonomik kurultayında tartışıldı. Elazığ'ın önümüzdeki dönemde daha hızlı bir ilerleme kaydedebileceği alanlar aşağı yukarı belirlendi. Tabi 2015 yılı ülkemiz için zor bir yıldı. Hem 2 seçim yaşadık, hem terör hadiselerin maalesef yoğun bir şekilde yaşandı. Bölgemizi de oldukça etkiledi. Bu nedenle 2015 yılı verilerinde bazı düşüşler oldu. İhracat miktarına baktığımız zaman 2014 yılına göre bir düşüş olduğunu görüyoruz. Yine turizm gelirleri bakımından da gelen turist sayısı itibariyle de biraz düşüş olduğunu görüyoruz. Ama bütün bu zorluklara rağmen, bütün bu sıkıntılı süreçlere rağmen TÜİK açıkladı, 2015'te Türkiye'nin büyümesi yüzde 4 dür. Bu çok sevindirici çok ferahlatıcı bir neticedir. Ülkemiz bunca sıkıntıya rağmen bölgesindeki bunca soruna rağmen mevcut duruma rağmen yüzde 4 büyümeyi başarmıştır. Bu gelişmekte olan ve gelişen ülkelerle kıyaslandığında çok çok ileri bir durumdur. Bundan ben de büyük bir memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Elazığ'ı teşvikte daha avantajlı bir hale getirebilmek için, milletvekilleri ve valilik olarak yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Zorluoğlu, "İnşallah önümüzdeki günlerde Ekonomi Bakanlığı'nda üst düzey yetkililerinin ilimize gelip karşılıklı olarak teşvik meselesini konuşmayı planlıyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz yaptık. Bu ayarlama yapıldığında şüphesiz toplantıda ASKON'un da görüşüne başvurulacak. Elazığ teşvik ile ilgili olarak gerçekten bir ilerleme kat etmek zorunda. Elazığ göç veren bir il. Aynı zamanda kendi doğusundan da göç alan bir il. Elazığ'ın sosyal yapısı, demografik yapısı yıldan yıla değişiyor. Biz bunu çok hissetmiyoruz belki ama çok yavaş değişim olduğu için. Ama orta ve uzun vadede bu ciddi bir risktir. Elazığ'ın sosyal dokusunun ve demografik yapısının muhafaza edilmesini ülkemiz için önemlidir. Elazığ, Erzurum gibi Trabzon gibi bu memleketin bu devletin çimento varlığından bir tanesidir. Türkiye'nin kalelerinden bir tanesidir. Elazığ'da bu yapının muhafaza edilmesi lazım. Bunun muhafaza edilebilmesi için Elazığ'da iş olanaklarının geliştirilmesi lazım, sanayi yatırımlarının yapılması lazım ve buradan batıya doğru göçün önlenmesi lazım" ifadelerinde bulundu.

Vali Zorluoğlu’ndan ASKON’a Ziyaret

Vali Zorluoğlu’ndan ASKON’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim