• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Vali Zorluoğlu: “Ülke için önemli bir insanı kaybettik”

Vali Zorluoğlu: “Ülke için önemli bir insanı kaybettik”
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başhekim Prof.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in Elazığ ve ülke için önemli bir insan olduğunu söyledi.

Medikal işiyle uğraştığı öğrenilen S.G., görüşme bahanesiyle girdiği başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'i odasında 3 el ateş ederek vurmuş, Berilgen 5 saatlik müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna gelen ve saldırıyı kınayan Vali Murat Zorluoğlu, Başhekim Berilgen'in alçakça saldırı neticesinde ölmesinin üzüntülerini daha da artırdığını, çok üzgün olduğunu ifade etti. Vali Zorluoğlu, "2,5 yıldır çok yakın olarak çalıştığım, çeşitli vesileler bir araya geldiğim ve ailecek de hukukumuz olan bir mesai kardeşimdi. Allah rahmet eylesin. Geride bıraktığı ailesine ve Elazığlı hemşerilerimize baş sağlığı diliyorum. Tabi Said hocayı ben esasında geçen yıl burada emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda yaralananlar için verdiği mücadeleden hatırlıyorum. Kendi ve ekibi özveriyle çalışarak o gün ve sonrasında çok değerli hizmetler verdi. Tunceli ve Bingöl'den ne zaman yaralı bir asker, polis gelse kapıda karşılayıp taburcu oluncaya kadar üst düzey alakadar olurdu. Çok iyi temiz bir Müslüman olduğuna da şahadet ediyorum" dedi.

"Geniş çaplı soruşturma başlatıldı"

Geniş çaplı bir adli ve idari soruşturma başlatıldığını vurgulayan Zorluoğlu, "Olayın siyasi bir boyutu yoktur. Terörle alaka bir tarafta bulunmuyor. Adi bir cinayet olarak duruyor. Adli ve üniversite bünyesinde idari soruşturma başlatıldı. Sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız ama böyle güzel bir insanı bu şekilde kaybetmek ilimiz ve ülkemiz için çok büyük bir noksanlıktır" diye konuştu.

Vali Zorluoğlu: “Ülke için önemli bir insanı kaybettik”

Vali Zorluoğlu: “Ülke için önemli bir insanı kaybettik”

Vali Zorluoğlu: “Ülke için önemli bir insanı kaybettik”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim