• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Yıldırım, “Vatandaşımız özgürlüğüne sahip çıktı”

Vali Yıldırım, “Vatandaşımız özgürlüğüne sahip çıktı”
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi'nin ardından vatandaşın kendi özgürlüğüne sahip çıktığını belirtti.

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi'nin ardından vatandaşın kendi özgürlüğüne sahip çıktığını belirtti.

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Şuhut Hükümet Konağı önünde; Kaymakam Ferit Görükmez, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Rıdvan Aksaya, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İl Genel Meclisi üyeleri ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Aziz Yıldırım burada yaptığı konuşmada; "İlçe ziyaretimizin hemen ardından da Afyonkarahisar'a dönüp demokrasi nöbetimizi devam ettireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, Sayın Başbakanımızın ferasetli bir idare sergilemesi, vatandaşımızın demokrasiye ve milli iradesine sahip çıkmış olmasıyla bir badire atlatıldı. Vatandaş kendi özgürlüğüne kendi yarınına sahip çıktı ve zaten önemli olan da buydu. Bir memlekette vatandaşı karşınıza alarak hiçbir şey yapamazsınız, ama milleti yanınıza alarak her şeyi yapabilirsiniz. Onun için darbe girişiminde bulunanlar yanlış yaptıklarını görmüş ve anlamış olmalıdırlar, anlamak zorundalar" dedi.

İHANETE HİÇBİRİMİZ MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Türk Milleti'ne ve Türk Devleti'ne ihanetin kabul edilemeyeceğini hatırlatan Vali Yıldırım, "Türkiye eski Türkiye değil. Onun için bu tür heveste olanların ayaklarını denk almaları lazım. Bu, vatana ve millete ihanettir ve buna hiç birimiz müsaade etmeyeceğiz. Askerimizle, polisimizle, siviliyle, bürokrasisiyle, seçilmişiyle, atanmışıyla, vatandaşlarımızla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, çoluğuyla, genciyle, yaşlısıyla hepimiz hem vatanımıza, hem milletimize, hem devletimize ve hükümetimize, hem milli irademize, hem anayasamıza, hem hukukun üstünlüğüne, hem de adaletli bir düzene sahip çıktık. Bundan sonra da çıkmaya hep birlikte devam edeceğiz." diye konuştu.

ASKER DE BİZİM, POLİS DE

Askerin de, polisin de Türk milletinin askeri ve polisi olduğunu vurgulayan Vali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diğer görevlilerde bizim için hizmet veriyorlar, siyasiler de bizim insanımızdır. Bulunduğu konum itibariyle eğer görevini yanlış yapanlar varsa bizler bu yanlış yapanları ayıklarız. Bunun dışındaki insanlar ve görevlilerimiz bizim baş tacımızdır. Ordu bizim baş tacımızdır. İçinden çıkan birtakım insanların üç beş bin kişiyle hain bir darbeye heveslenmesi diğer ordu mensuplarını bizim kötülememizi ya da onlara olumsuz bir şekilde bakmamızı gerektirmez."

OHAL, HIZLI KARAR VERMEYİ SAĞLIYOR

Olağanüstü Hal hakkında da açıklamada bulunan Vali Yıldırım; "Olağanüstü Hal, hükümetimizin kararnamelerle hızlı bir şekilde hareket ederek karar alınmasını ve hemen uygulamaya konulmasını sağlayacak tedbirlerin hızlıca alınmasına imkân sağlıyor. Devletinin ve milletinin yanında olan vatandaşların olağanüstü hal durumundan etkilenmesi mümkün değildir. Olağanüstü hali sadece devlet kendine ilan etti. Vatandaşlarımıza değil. Kimsenin haklarının ve özgürlüklerinin kısıtlanması gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece birtakım kararları daha hızlı alarak ve daha çabuk yürürlüğe koyabilmek için böyle bir durum söz konusu oldu" ifadelerini kullandı.

Cihan

Vali Yıldırım, “Vatandaşımız özgürlüğüne sahip çıktı”

Vali Yıldırım, “Vatandaşımız özgürlüğüne sahip çıktı”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim