• BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi
Yozgat Valiliği tarafından Iğdır'da 8 Eylül 2015 tarihinde şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran'ın ailesine bir ev hediye edildi.

Yozgat Valiliği tarafından Iğdır'da 8 Eylül 2015 tarihinde şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran'ın ailesine bir ev hediye edildi. Vali Abdulkadir Yazıcı, babası şehit olduğunda henüz 1 yaşını doldurmayan kızı Sevil Naz'a da büyüdüğünde çeyizinde kullanılması için 1 Cumhuriyet Altını taktı.

Yozgatlı şehit polis Adem Cankurtaran'ın eşi İtibar Cankurtaran, kızı Sevil Naz ve dedelerini makamında ağırlayan Vali Abdulkadir Yazıcı, aileyle bir süre sohbet etti ve hediyelerini takdim etti. Polis memuru Cankurtaran'ın 8 ay önce Iğdır'da görev yaptığı sırada patlamada şehit olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, Türk milleti ve devletinin bekası için bedel ödediğini aktardı. Yazıcı, şunları söyledi: "Cenaze töreni esnasında şimdiki halinden daha küçük olan Sevil Naz kızımız vardı. Şimdi büyümüş. Kader ve alınyazısı. Bugünler de geçecek ama Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti baki ve daim olarak kalacaktır. Maddi manevi olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Bu şehit ailemizin de ev ihtiyacı vardı. Kendileri ile görüşerek ne yapabileceğimiz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Ev için gerekli olan miktarın bir kısmını şehidimizin ailesi, bir kısmını da valiliğimiz karşıladı. Müteahhit firmamız da kârını almadı. Böylelikle şehidimizin eşi ve kızı Sevil Naz'a bir ev aldık. Ev Bozok Üniversitesi yolu üzerinde kızımız inşallah üniversiteyi kazandığı zaman daha rahat okuyacak. Mevla hayırlı uğurlu etsin."

Şehit çocuklarının da her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Vali Yazıcı, "Sevil Naz kızımıza küçükken babasının defnedildiği yerde görev yapan vali olarak cumhuriyet altınını kızımızın çeyizine şimdiden vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Şehit Cankurtaran'ın eşi İtibar Cankurtaran da başta Vali Yazıcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Şehit eşi, "Sağ olsun devletimiz, milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Eşim vatan için canını verdi. Eşimle gurur duyuyorum. Kızım da büyüyünce babası ile gurur duyacak. Çünkü babası vatan için can verdi." dedi.

Cihan

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi

Vali Yazıcı’dan şehit eşine ev hediyesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim