• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Yazıcı'dan Hami-Yet annelerine övgü

Vali Yazıcı'dan Hami-Yet annelerine övgü
Yozgat'ta Vali Abdulkadir Yazıcı'nın kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği Hami-Yet (Koruyucu Yetim Destek) Projesi, kapsamında Hami Yet koordinatörlüğünde...

Yozgat'ta Vali Abdulkadir Yazıcı'nın kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği Hami-Yet (Koruyucu Yetim Destek) Projesi, kapsamında Hami Yet koordinatörlüğünde düzenlenen Mevlit Kandili programı büyük beğeni topladı. Hami-Yet annelerinin kendi yaşamlarını, kendi dünyalarını, kendi geleceklerini çocuklarına vakfettiğini hatırlatan Vali Abdulkadir Yazıcı, annelerin birer Hazreti Amine gibi davrandığını belirtti.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen program, Hami-Yet çocuklarından Mithat Lekesiz'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Hami-Yet tanıtım filmi ile devam etti. Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı konuşmada, programın iki cihan serverini yaşamak, hissetmek için hazırlandığını ve konukların Peygamber sevgisi ile bir araya geldiğini söyledi. Vali Yazıcı, "Bu fani alem, İslam dini ve Peygamber Efendimiz (sav)'le 14 asır önce tanıştı. Öncesi cahiliye devriydi, babalar kız evlatlarını diri diri toprağa gömüyorlardı ve bunu da övünerek yapıyorlardı. İnsanlar helvadan yaptıkları putları boyunlarına takıyor, önce ona tapıyor sonrada acıkınca yiyorlardı. Her türlü cehaletin olduğu bir dönemde insanlığı şereflendirmek üzere Cenab-ı Mevla, ahir zaman peygamberini gönderdi. Peygamber Efendimiz'in daha dünyaya geldiğinde bir özelliği vardı. Buradaki çocuklarımızın birçoğunun taşıdığı özellik gibi, o da yetimdi. 6 yaşında da annesini kaybetmişti. Bu Nebi, dünyayı şereflendirdikten sonra Arabistan Yarımadası'ndan doğan nur, dünyayı ışıklandırmaya, dünyayı şereflendirmeye başladı. Mevla'ya şükürler olsun ki bizler de necip Türk milleti olarak bu yüce dine mensubuz." dedi.

Hami-Yet annelerinin kendi yaşamlarını, kendi dünyalarını, kendi geleceklerini çocuklarına vakfettiğini hatırlatan Vali Abdulkadir Yazıcı, annelerin birer Hazreti Amine gibi davrandığını belirtti. Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Allah'ın kelamını Kur'an-ı Kerim'i O'nun lisanıyla, O'nun dilinden öğrendik. Bugün hepimizin elinde telefon var, hepimiz interneti biliyoruz. Bundan 30 sene önce bize bilgisayar diye bir şey çıkacak ve küçük bir karta yüzlerce kitabı dolduracaksınız deselerdi gülerdik. Bundan 10 sene önce evimizde otururken bir anda dünyanın öbür tarafından bir sahneyi sizin önünüze getirebilecekler deselerdi ona da gülerdik. Ama Peygamber Efendimiz'in bundan 14 asırdan fazla bir zamandır bize naklettiği ayetler, hakikatler hala tazeliğini koruyor. Daha bundan 30 sene önceki kavimlerle, insanlarla biz anlaşamazken bundan 14 asır önce gelen o yüce kelamı aynı günkü tazeliğiyle duyuyoruz, okuyoruz, okurken zevk alıyor, heyecanlanıyoruz, bazen de gözlerimiz yaşarıyor. İşte bu da Kuran'ı Kerim'in mucizeliği ve Peygamberimizin hak nebi olmasından dolayıdır."

Konuşmaların ardından Hami Yet çocuklarının "Tövbekar" adlı tiyatro oyunu davetlileri duygulandırdı. Programa Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Vali Yardımcıları Yavuz Güner, Gökhan İkitemur, Adnan Daldal, kaymakamlar, daire müdürleri, Hami-Yet anneleri ve çocukları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı'dan Hami-Yet annelerine övgü

Vali Yazıcı'dan Hami-Yet annelerine övgü

Vali Yazıcı'dan Hami-Yet annelerine övgü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim