• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Yazıcı İvrindi’de öğrencilerle kitap okudu

Vali Yazıcı İvrindi’de öğrencilerle kitap okudu
Balıkesir'in İvrindi ilçesi, Vali Ersin Yazıcı'yı ağırladı. Vali Yazıcı, İvrindi Şehit Fatih Tomuşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret...

Balıkesir'in İvrindi ilçesi, Vali Ersin Yazıcı'yı ağırladı. Vali Yazıcı, İvrindi Şehit Fatih Tomuşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederken öğrencilerle birlikte kitap okudu ve okul inşatlarında inceleme yaptı.

Vali Ersin Yazıcı'yı, Kaymakam Server Sinanoğlu, AK Partili Belediye Başkanı Recai Baytar ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel karşıladı. Ziyarette ilk olarak idareciler ve öğretmenlerle buluşan Vali Yazıcı, eğitim kalitesinin artırılması için çok çalışılması gerektiğini anlattı. Toplantıda, Okul Müdürü Ali Nihat Özlem, Şehit Fatih Tomuşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tarihi, şu anki durumu ve eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Meslek liselerine ihtiyacın çok olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, meslek olmadan hiçbir iş olmayacağını, meslek liselerinin öğrencilere genç yaşta meslek bilinci kazandırdığını söyledi. Teknik ve meslek liselerinin uygulamalı eğitim yaparak öğrencilere meslek kazandıran okullar olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için başarılı oluyorlar. Okul yönetimi ve öğretmenlerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar ise, çocukların kötü alışkanlıklarının tespit edilmesi ve çevreye duyarlı, sağlıklı nesil olarak yetişmelerini sağlamaktır. Okullarımızda eğitim-öğretim gören çocuklarımızı, gençlerimizi kendi çocuklarım gibi görüyorum. Okul ziyaretlerimde öğretmenlere ve okul yöneticilerine aynı şeyi söylüyorum. Onların da öğrencileri kendi çocukları gibi görmelerini istiyorum. Öğrencilere gereken eğitimi, öğretimi vermelerini istiyorum." dedi.

Toplantı sonrasında, Vali Ersin Yazıcı, İvrindi Kaymakamı Server Sinanoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, İvrindi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Uslu öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar. Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

Öğrencilere, eğitim hayatında başarı dileyen Vali Yazıcı, "Hayatta her kapıyı açan en büyük anahtar kendine güvenmektir. Kendinize değer verin. Moralinizi yüksek tutun ve kendinize güvenin. Hayalleriniz hedefiniz olsun, hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Şimdiden rotanızı çizin. İsterseniz her şeyi başarırsınız. Asla büyük hedeflerden ve okumaktan vazgeçmeyin. Kendinizi en iyi şekilde geleceğiniz için hazırlayın. Eve gidince anne babalarınıza bugün okula Vali geldi, sizlere selam söyledi ve bizimle kitap okudu, hep birlikte kitap okuyalım deyin." dedi. Vali Yazıcı, ilçede de yapımı devam eden okullar bölgesini de ziyaret ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel'den inşaatlar hakkında bilgi aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim