• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık'ta yoğun bir programla incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık'ta yoğun bir programla incelemelerde bulundu.

Ayvalık'ta, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Yazıcı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile birlikte öğrencilerle birlikte ilçede görev yapan 329 öğretmenle buluşarak yeni eğitim ve öğretim yılında karşılaşılan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Öğle yemeğinin ardından öğrencilerle kitap okuma saatine katılan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı bu etkinliğin ardından öğrencilerle sohbet ederek; çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için çok kitap okumak zorunda olduklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Mutlaka derslerinize çalışıyorsunuzdur ancak ders dışında da kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Kitap okumanın sayısız yararı vardır. Kitap okuyan kişinin kendine olan güveni oldukça fazladır. Kitap okuyan insan düşünen insandır."dedi.

Ayvalık'taki çalışma programının ikinci etabında; düzenli olarak il genelinde muhtarlarla bir araya gelmesiyle bilinen Vali Yazıcı bu kez de Ayvalık'taki muhtarlarla buluştu.

Vali Ersin Yazıcı, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde Ayvalık'a bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Yazıcı, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde gerçekleştirilen bu buluşmanın, Ayvalık ilçesinde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmek, muhtarların dile getirdikleri istek, talep ve sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek amacını taşıdığını ifade etti.

Valilik ve Kaymakamlık olarak muhtarların her zaman yanında olduklarını, vatandaşlara verilen hizmetlerin daha iyi bir noktaya ulaşması için ortak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Vali Yazıcı, " Biz konuşmaya değil, daha ziyade sizleri dinlemeye geldik. Seçilmiş olduğunuz mahallelerinizde birer kamu, devlet temsilcisisiniz. İnsan odaklı çalışmalıyız. Yapmış olduğunuz çalışmaları vatandaşla paylaşmalı hatta karar sürecine de katmalısınız. Vatandaşlarımız, yaşadıkları mahallelerdeki sorunlarını sizler aracılığıyla dile getiriyor, kamu kurum ve kuruluşları olarak bizler de bu sorunları çözmek için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde titiz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan talebim, eğitim ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız konusundaki hassasiyetin en üst noktaya taşınmasıdır. İlçemizde kamu hizmetlerinin etkin, adil ve verimli şekilde sürdürülmesi için gösterdiğiniz işbirliği, yardım ve gayretlere teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için bütün kurumlarımız işbirliği içinde ve yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu anlayışı koruduğumuz sürece üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur. Bizim görevimiz zor durumdaki vatandaşlarımıza devletin şefkat elini uzatmaktır. Bana göre sizin de öncelikli vazifeniz bu olmalıdır. Bunun dışında diğer talepleri de ilgililere iletmelisiniz. İnsanların teveccühünü kazanmak kadar dünyada güzel bir şey yok. Vazife yaptığınız mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın her birine selamlarımızı iletmenizi sizlerden rica ediyorum."dedi.

Ülkemize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmalıyız

Vali Ersin Yazıcı daha sonra 18 Ağustos 1992 tarihinde Şırnak'ta vatani görevini yaparken şehit düşen Jandarma Er Ramazan Aydın'ın Ayvalık Küçükköy Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Şehitlere, Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Vali Yazıcı, "Şehitlik mertebesine ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza en iyi şekilde sahip çıkmakla olacaktır."dedi.

Şehidin yakınları ile sohbet eden Vali Ersin Yazıcı "Sizler bize emanetsiniz ve biz de bu emanete en iyi şekilde bakmakla yükümlüyüz. Asla kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizler bizim ailemizdensiniz ve sizin taleplerinizi her zaman yerine getirmeye hazırız. Bizler sizin bütün dertlerinize, sıkıntılarınıza ortağız ve her zaman yanınızda olacağız. Devletimiz tüm imkânları ile şehidimizin emaneti olan sizlerin yanındadır." İfadelerini kullandı.

Vali Ersin Yazıcı daha sonra Cunda Uygulama Oteli'nde konaklayan; İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 21 İlden 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ikinci öğrenci kafilesi ile buluştu.

Valisi Ersin Yazıcı, 194 öğrenciyle Cunda Uygulama Otelinde akşam yemeği yiyerek, sıcak ve samimi bir sohbet ortamı oluşturdu.

Birçok öğrencinin ilk kez uçağa binmesine ve ilk kez başka bir il görmesine olanak sağlayan gezi ile Balıkesir'i yakından tanıma fırsatı bulacak olan çocuklar, farklı şehirlerde yaşayan insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularının en güzel örneği olduğu gözlendi.

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu

Vali Yazıcı, Ayvalık’ta incelemelerde bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim