• BIST 9555.3
  • Altın 2485.93
  • Dolar 32.5279
  • Euro 34.8645
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Yavuz’dan Tekstil Kent Müjdesi

Vali Yavuz’dan Tekstil Kent Müjdesi
Muş Valisi Seddar Yavuz, Tekstil Kent Projesi'nin eylül ayı sonu itibariyle tamamlanmasının planlandığını belirterek, minimum bin 500 ile 2 bin 500'e kadar...

Muş Valisi Seddar Yavuz, Tekstil Kent Projesi'nin eylül ayı sonu itibariyle tamamlanmasının planlandığını belirterek, minimum bin 500 ile 2 bin 500'e kadar çıkabilecek işçi çalıştırılabileceğini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, eylül ayı itibariyle tekstil kenti kurmayı planladıklarını söyledi. 8 bin metrekare kapalı alana kurulacak ve minimum bin 500 ila 2 bin 500'e kadar çıkabilecek işçi çalıştırılabileceğini belirten Vali Yavuz, "İş adamları ile görüştük. Bu tabi kalkınma ajansı destekli ama kalkınma ajansı 3 milyon destekliyor. Bu yaklaşık 10 milyona mal olacak bir proje. Geri kalanını biz valilik olarak finanse etme gayreti içerisindeyiz. Bunu da finanse edeceğiz, bunu hükümetle de görüşüyoruz. Öyle ya da böyle eylül ayı sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Eylül ayında bu projeyi hizmete açarsak şayet, Muş'ta konuşulan bu işsizlikle ilgili 2 bin kişinin birden bire iş sahibi olduğunu düşünürsek bu Muş açısından, gençler açısından, hanımlar açısından önemli bir gelişme olacak" dedi.

Tekstil Kent Projesi'nin Sungu beldesine kurulacağını ifade eden Vali Yavuz, "Bunun yanı sıra daha çok projemiz var. Yer olarak şu anda Sungu'ya yapacağız, planımız orası. Orayla ilgili imar planı ve diğer işlemler yapılıyor. Ufak, tefek eksiklerimiz var. Arsanın tahsisi gibi ama imar planı tadilatı yapıldı, tekrar onun üzerinde bir tadilat daha yapıyoruz. Buradaki düşüncemiz şu; hem Muş merkeze hitap etsin hem de Hasköy ve Sungu'ya hitap etsin. Organize sanayide zaten fabrikalarımız var. Bu projeyi oraya götürdüğümüzde orada işçi bulmada zorluk yaşayacağımızı değerlendirdik. İş adamları da organize sanayiye çok gitme taraftarı değil. Çeşitli toplantılar yaptık, merkeze daha yakın bir yer olursa özellikle İstanbul'dan gelen iş adamları merkeze yakın bir yeri tercih ediyor. Biz burada bir dayatmayla bu kardeşimize bunu yapacaksın, buraya gideceksin diyemeyiz, dememiz doğru olmaz. Netice itibariyle istihdamı sağlayacak olan onlar, işçiyi kolay bulabilecekleri en iyi yer neresiyse oraya ihtiyaçları lazım. Bu tercihimizde şu veya bu sebep yok. Tamamıyla pragmatik, işverenimizin talebi bunda ağırlıklı. İkincisi işçiyi nereden bulabileceğimizin hesabını iyi yaptık, dolayısıyla bu bölgenin daha avantajlı olduğu noktasında bir karara vardık. Şu anda iklim özellikleri de hızla düzeliyor. İnşaat sezonu açılıncaya kadar idari eksiklikler süreci tamamlanmış olacak ve projeyi hayata geçişmiş olacağız. Eylül ayı itibariyle bu projeyi hayata geçirirsek bu şehir için uzun vadeli büyük bir hizmet etmiş oluruz. Daha sonra bunun arkasının da geleceğine inanıyorum. Orayı seçmemizin sebeplerinden bir tanesi, genişleme alanının olmasıdır. İleriye doğru arsa müsait ve 300 bin metrekareye yakın bir arsa var orada. 300 bin metrekare alan olunca da talep oldukça iyi. Biz valilik olarak orada fabrikaları yapıp eğer isteyen olursa onlar kendileri yapabilirler. Bilim Sanayi Bakanlığımızın çok önemli çalışmaları var. Sayın Başbakanımızın talimatıyla hükümetimizin vaatleri arasında bulunuyor. Fabrikaları yapıp küçük miktarlarda kiraya vermek veya satmak gibi düşünceleri var. Şu anda eylem planında da yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim