• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Genelge Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Genelge Uyarısı
Muş Valisi Seddar Yavuz, Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık genelgesini hatırlatarak, terör örgütü propagandası yapanların kamuyla ilişiğinin kesileceğini...

Muş Valisi Seddar Yavuz, Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık genelgesini hatırlatarak, terör örgütü propagandası yapanların kamuyla ilişiğinin kesileceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılının başlaması nedeniyle toplantı düzenlendi. Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul müdürleri katıldı. Toplantı öncesi tüm katılımcılarla tek tek tokalaşan Vali Seddar Yavuz, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

"BAZI KAMU GÖREVLİLERİ GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMEYE DEVAM EDİYOR"

Bazı kamu görevlilerinin gençleri zehirlediğini belirten Vali Yavuz, "Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti Devletini, onun ay yıldızlı bayrağını benimsemiyorsanız, biz sizi zorla memur falan yapmıyoruz. Nihayetinde anayasamız var, siz bu anayasaya, bu cumhuriyete, bu devlete, bu millete sadakatle bağlı kalacağınıza dair yemin ediyorsunuz. Diğer tarafından bazı kamu görevlileri gençlerimizi zehirlemeye devam ediyor. Peki, ideolojik namus nerede. Kabul etmediğiniz, reddettiğiniz bir devletin maaşını nasıl alırsınız? Onun memuru nasıl olursunuz? Bu da ideolojik bir namus işidir. O zaman teşekkür edip, gidin başka bir iş yapın" dedi.

"HAİNLERİN HESABINI VE DEFTERİNİ DÜRECEĞİZ"

Baharda bir şeyler olacağını söyleyenlerin kan ve gözyaşından başka bir şey vaat etmediğini dile getiren Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi, baharda bir şeyler olacağını yayıyorlar. Diyorlar ki "baharda göreceksiniz." Değerli arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kışı da gördü, baharı da görür. Ama biz memleketimize baharlar yaşatmak istiyoruz, umut çiçekleri aşılamak istiyoruz, gençlerimize, bu bölgede yaşayan herkese onurlu, şerefli, haysiyetli bir yaşam vaat ediyoruz. "Bahar gelecek, göreceksiniz" diyenler, sizin çocuklarınıza ne vaat ediyor biliyor musunuz? Ölümden, kandan, gözyaşından başka hiçbir şey vaat etmeyen bu hainlerin, hesabını ve defterini dürmek bizim en net vazifemizdir ve bunun gereğini mutlaka yapacağız."

"KOLAN'I, MEŞEİÇİ'Nİ, ŞENYAYLA'YI BAŞLARINA YIKTIK"

2015 yılında PKK'nın etkin olarak faaliyet yürüttüğü bölgeleri başlarına yıktıklarını hatırlatan Vali Yavuz, "Ben, yapmayacağım hiçbir şeyi bu şehirde söylemedim. 1 Eylül tarihinde göreve başladığımda, Kolan'ı başlarına yıktım, Meşeiçi'ni başlarına yıktım, Şenyayla'yı başlarına yıktım, Bitlis'teki bölgeyi de başlarına yıktım. Eğer gelebiliyorlarsa gelsinler, geleceklerse görecekleri de var. O yüzden öğrencilerimize korku salmaya çalışan hainlere fırsat vermeyin. Açık açık söylüyorum, biz bu şehirde güvenliği asla taviz vermeden yürüteceğiz" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPANIN KAMUYLA İLİŞİĞİ KESİLECEK"

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyi hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Çok açık ve net konuşuyorum. Sayın Başbakanın genelgesini size gönderdik. Bütün kamu çalışanlarına, imza karşılığında teslim edeceğiz. Tüm öğretmenlerimize, taşeronlara, hizmetlisinden İş-Kur elemanına kadar Başbakanımızın gönderdiği genelgeyi herkese imza karşılığı vereceğim. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet eden, terör örgütünün propagandasını yapan, şiddetti öven, her kim olursa, bunları kamudan atmak için her türlü hukuki yolu çalıştıracağımızı daha önce söylemiştim. Bunlarla ilgili geçmişte işlem yaptım, bir kısmını şehir dışına gönderdim ama şehir dışı bir ceza değil. Bundan sonra kamuyla ilişiğini kesinlikle keseceğiz. Açık açık söylüyorum."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Genelge Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Genelge Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Genelge Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğretmenlere Genelge Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim