• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Tavsiyeler

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Tavsiyeler
Muş Valisi Seddar Yavuz, kariyer günleri kapsamında Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek tavsiyelerde bulundu.

Muş Valisi Seddar Yavuz, kariyer günleri kapsamında Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek tavsiyelerde bulundu.

Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Vali Seddar Yavuz'a yardımcısı Zeliha Uyan ve İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da eşlik etti. Okul Müdürü Cahit Demirağ, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Yavuz, ilk olarak okul idareci ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Okul idarecileri ve öğretmenlerine yönelik açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, "Sizlerden ricam, okulları siyaset meydanlarına, siyaset mekânlarına dönüştürmeyin ve dönüştürülmesine asla izin vermeyin. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zihnini bulandırmaya hiçbir öğretmenin hakkı yoktur. Bu gençlerimize yapılabilecek en büyük kötülüktür. O yüzden başta okul idarecilerimiz olmak üzere herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin okul müdürü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin öğretmeni, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memuru olduğunu asla unutmamalıdır. Okullarda siyaset yapan, huzuru bozan ve özellikle çocukları terör örgütüne yönlendirmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Bunu açıkça söylüyorum. Azda olsa bu tür faaliyetleri yapanlar olduğunu biliyorum ve bundan sonra her fırsatta da peşinde olacağımızı söylüyorum" dedi.

Daha sonra Selahaddin-i Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrencilere bir araya gelen Vali Yavuz, "Sevgili gençler, sizleri ülkeyi yeni baştan yüceltecek, İslam dünyasına ve ümmetine sahip çıkacak ve İslam dünyasında akan kan ve gözyaşına dur diyebilecek nesiller olarak görüyoruz. İmam hatipliler olarak hepinizin asıl gayesi; yüce dinimize, ülkemize ve İslam dünyasına hizmet etmek olmalıdır. İmam hatipli olmak: önder olmak, lider olmak, örnek olmaktır. Dolayısıyla omuzlarınızda büyük bir yükün olduğunu da asla unutmayın. Sizin yaşınızda başka gençler hata ve yanlış yaptığında çok büyütülmezken, sizlerdeki en ufak hatalar, yanlışlar büyütülebilir. Bu aslında size atfedilen değerin de bir ölçüsüdür. Biz, Türkiye'de imam hatip liselerini yeni baştan ihya etmeye ve şuurlu bir gençlik yetiştirmek üzere yola çıkmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, "Değerli kardeşlerim, kendinizi iyi yetiştirin; okuyun, okuyun, okuyun. Müslüman'ın referansı Hz. Kur'an'dır ve Hz. Peygamberdir. Artık ülkemizde kimse kılık kıyafeti nedeni ile engellemiyor. Başörtülü kızlarımız da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabiliyor ve okul okuyabiliyor. Türkiye artık bu sorunları aştı. Sizler yeter ki okuyun iyi insan olun. Biz, ilimizde diğer okullarımızda olduğu gibi imam hatip liselerimizin de hem fiziki şartlarını daha iyi hale getireceğiz hem de eğitim kalitesini daha da yükseğe çıkaracağız. Hepinize eğitim öğretim hayatlarınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Tavsiyeler

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Tavsiyeler

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Tavsiyeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim