• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Yavuz’dan Muş TSO’ya Ziyaret

Vali Yavuz’dan Muş TSO’ya Ziyaret
Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanlığı'nı ziyaret ederek, meclis toplantısına katıldı.

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanlığı'nı ziyaret ederek, meclis toplantısına katıldı.

MUŞ TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer'in başkanlığında yapılan toplantıda konuşan MUŞ TSO Başkanı Fatih Cengiz, Vali Yavuz'un meclis toplantısına katılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Yapımı devam eden hizmet binası inşaatına değinerek binayı bu yıl tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Fatih Cengiz, açılışı Vali Seddar Yavuz ile birlikte yapmayı arzuladıklarını kaydetti.

Daha sonra konuşan Vali Seddar Yavuz ise; ilin gelişmesi, kalkınması ve refah düzeyinin artması bakımından iş adamlarının bu şehirdeki yatırımlarının çok önemli olduğunu belirtti. Vali Yavuz, "Bunun bilincinde ve farkındayız. Bu anlamda ilimizdeki sanayinin ve ticaretin daha iyi bir noktaya gelmesi için bizim de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle hükümetimizin vaatleri arasında bulunan konuları yakinen takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte başta fabrika yapımı olmak üzere diğer hususları burada hayata geçireceğiz. Bununla ilgili olarak ilk adımı tekstil kentte atacağız. Çok küçük arazi sorunumuz var. Bunu da bitirip ihaleye çıkmayı planlıyoruz. 8 bin metrekare kapalı alanlı bir yer yapacağız. Genişleme alanı ile birlikte 300 bin metrekare bir alan. Ümit ediyorum ki, tekstil kenti eylül ayı sonu itibari ile bitirmeyi planlıyoruz. Bölgenin sermaye birikimi ile burada yeterli kalkınmayı sağlamak pek mümkün değil. O yüzden özellikle batıdaki sanayi kuruluşları ile birlikte işbirliği ve ortaklıklar yaparak bölgede yeni bir gelişim sağlanabilir" dedi.

Sermayenin ürkek ve korkak olduğunu, yatırım için huzurun önemli bir faktör olduğunu kaydeden Vali Seddar Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlimizdeki huzur ve güven ortamı şu an da tamamıyla sağlanmış durumda. Dolayısıyla bu huzur ortamının ticaret ve sanayiye de olumlu şekilde yansıyacağını değerlendiriyorum. Biz Muş'u bir huzur kenti olarak düşünüyoruz ve sloganımızı da en huzurlu kent olarak belirledik. Bunu da her konuşmamızda ifade ediyoruz. Çünkü buna vurgu yapmamızın en önemli sebebi sermayenin ürkek ve korkak olmasıdır. Dolayısıyla yatırımcı yaptığı fabrikayı bir gün elinden çıkaracağından daha fazla fiyata satamazsa ya da hiç satamazsa oraya yatırım yapmayı tercih etmez elbette. O nedenle de huzur konusunu çok işliyoruz ve bunun altını her defasında kalın kalın çiziyoruz. Bu sadece devletin konusu olmayıp bu şehirde yaşayan 409 bin kişinin de önceliği olmalıdır. Yoksulluktan, fakirlikten şikayet etme yerine bunu nasıl değiştirebileceğimizi tartışmalıyız. Bunun içinde en önemli adımlardan bir tanesi bu. Bu vesile ile hem sizlere hem de naif ve vefakar olan Muş halkına en derin şükranlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte her beraber daha güzel günlerin bizleri beklediğini ve çok umutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki, bu şehir özelikle Türkiye'de ve bizim tarihimiz açısından fevkalade önemli olan, adına yakışır bir noktaya taşınacağını düşünüyorum. Hemşehrilerimizin de bu bilinç ve şuurla hareket ettiği konusunda gerçekten önemli bir inancım var. O yüzde tüm Muşlu kardeşlerime hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Daha sonra MUŞ TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer ile Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz, Vali Yavuz'a ziyaret anısına plaket takdim ettiler. MUŞ TSO'nun en genç meclis üyesi olan Yusuf Koç da Vali Yavuz'a Muş lale tarlası üzerine işlemeli fotoğrafını armağan etti.

MUŞ TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Vali Yavuz’dan Muş TSO’ya Ziyaret

Vali Yavuz’dan Muş TSO’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim