• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Yavuz Varto’da

Vali Yavuz Varto’da
Muş Valisi Seddar Yavuz, "Şundan emin olun, "bahar ve yaz diyenler, bu memlekete ancak kış getirir.

Muş Valisi Seddar Yavuz, "Şundan emin olun, "bahar ve yaz diyenler, bu memlekete ancak kış getirir. Kar ve boran getirir', ama biz burada olduğumuz müddetçe bahar çiçekleri açtıracağız" dedi.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş ve İlçe Emniyet Müdürü Naci Doğan ile kurum amirleri tarafından karşılanan Seddar Yavuz, beraberindeki İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Osman Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ve kurum amirleriyle kaymakamlık makamına geçti. Burada kurum amirlerinden bilgi alan Vali Yavuz, ardından Varto Devlet Hastanesi ve Kobani (Ayn el Arap) olaylarında yakılan ve kültür merkezi binasında incelemelerde bulunduktan sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda daire amirleri ve okul müdürleri ile bir toplantı yaptı. Burada konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, şunları söyledi: "İstemediğimiz, reddettiğimiz herhangi bir şeyi, kabul etmemek gerekir. Eğer kabul ediyorsanız demek ki ideolojik namusunuz, fikri namusunuz yok demektir. Çok açık bir şekilde söylüyorum. Aşağı yukarı 6 aydır Muş'ta görev yaptık. Bu şehirde binlerce insan bize dua ediyor. Varto'da da öyle hiç kuşkunuz olmasın. Ama aklını kiraya vermiş, gözünü kin ve kan bürümüş hainlerin bizi sevmesini zaten istemiyoruz. Onların bizi sevmesi, bizim kendimizden şüphe etmemiz anlamına gelir. Ama şundan emin olun "bahar ve yaz" diyenler bu memlekete ancak kış getirir. Kar ve boran getirir. Ama biz burada olduğumuz müddetçe bahar çiçekleri açtıracağız. Bu memleketin her köşesinde insanlarımızın düşünce ve tebessümü için gerekirse seve seve şehit olacağız. Bu bir kararlılık ve azimdir, imandır, inançtır."

Kutsal bir dava için mücadele ettiklerini anlatan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu alçaklar ise ancak ve ancak insanların hayatlarını mahvetmek üzere kurdukları düzeneği icra ediyor. Onların gidecekleri yer cehennem çukurlarıdır. Buna "şehit" diyen alçaktır. Bu vatanı bölmeye çalışan, bu bayrağa göz diken, Allah'ın kitabına ve kelamına göz diken hainlerin gideceği yer cehennemdir. Bunlara "şehit" diyenlerde cehennemliktir. Kendilerine sahte hoca bulan ve onlara her yerde "şehit" diyen alçaklar, her halde İslam'ın mesajını hiçbir şekilde almamışlardır. O yüzden biz gereken çalışmaları hep beraber yapacağız. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiçbir endişeye mahal yok. Vartolu bütün kardeşlerimiz son derece rahat olsunlar. Biz her türlü tedbiri almışız. Geldiler, 15 Ağustos'ta geberdiler. Kolan'a "kimse giremez" diyorlardı, silah uzatanlarının hepsini geberttik. Devletin kudretiyle, gücüyle hiç kimse baş edemez. Bu çapulcular ancak bu milletin kutlu gününe engel olmak üzere küresel güçlerin oyuncağı halindedir. İsteseler de istemeseler de biz büyük Türkiye'yi kuracağız. Kim engel olmaya çalışırsa çalışsın, biz küresel bir güç olacağız. Çünkü biz hakkı, hukuku haykıran bir milletiz. Hakkı ve hukuku sadece biz kendimiz için değil tüm mazlumlar için isteyen, tarihi boyunca kendisini göstermiş kadim bir milletiz. Çalışma arkadaşlarınıza bunları anlatın, motive edin, yanlış yola sapan varsa vazgeçirmeye çalışın."

Yapılan toplantının ardında esnaf ziyaretinde bulunarak sorunlarını dinleyen Vali Yavuz; kanaat önderleri, imamlar ile okul müdürleri ve öğretmenler ile mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaptıktan sonra Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve jandarma komutanlığını ziyaret etti.

Vali Yavuz Varto’da

Vali Yavuz Varto’da

Vali Yavuz Varto’da

Vali Yavuz Varto’da

Vali Yavuz Varto’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim