• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müştak Baba Kız Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müştak Baba Kız Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Yurdun konferans salonunda düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz'a, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdür Vekili Orhan Başak eşlik etti. Muş Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Orhan Başak'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda öğrencilere hitap eden Vali Seddar Yavuz, şehrin küçük olduğunu belirterek, bunun fırsata dönüştürüp eğitime önem vermelerini istedi. Öğrencilere daha fazla donanımlı olmaları için tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, "Sevgili gençler, ilimizde bulunduğunuz sürece şehrin küçüklüğünü fırsat bilerek eğitiminize önem verin. Kendinizi iyi yetiştirin ve rakiplerinize karşı daha donanımlı olun. Sadece ders geçmek için de çalışmayın, kendinize ve topluma faydalı bir birey olacak şekilde kendinizi geliştirin ve bol bol kitap okuyun. Bu yıllar en güzel yıllarınız. Bunu iyi değerlendirin. Kıymetli öğrencilerimiz, ayrıca sizlerden kendinize iki mevduat hesabı açmanızı istiyorum. Mevduat hesabı nedir derseniz, insanlar bu yaşlarda daha istekli ve arzuludurlar. Bu yaşlardaki kazanımlarınız ile bütün hayatınız boyunca iyi bir statü, iyi bir gelir, daha iyi bir yaşam koşulu elde edebilirsiniz. Bu hem kendiniz, hem aileniz, hem de içinde yaşadığınız topluma bir katkıdır" dedi.

"İkinci olarak da duygusal bir banka hesabı açmanız gerekir" diye kaydeden Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Duygusal banka hesabı nedir derseniz. Sizlerin iyi davranışları, güzel sözleri ve insanlarla kurduğumuz ilişkilerdir. Eğer sizler sınıfınızdaki, yurdunuzdaki arkadaşınızla iyi geçinir, onların hak ve hukukuna tecavüz etmezseniz, hatta onlara yardımcı olursanız; duygusal banka hesabınızda mevduat biriktirmiş olursunuz. Sevgili gençler, bizler kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim ülkemizde Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Arnavut ayrımı yoktur. Kimse etnik kökenine göre değerlendirilmez. Sizlerde etnik kökeninize göre üniversiteye girmediniz, çalıştınız ve kazanarak geldiniz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hiç kimsenin etnik kökenine, memleketine göre ne makam dağıtıyoruz, ne de onlara başka haklar veriyoruz. Biz 78 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve kucaklıyoruz."

"Ay yıldızlı bayrağa sahip çıkın" diye vurgulayan Vali Yavuz, "Sizlere tavsiyem, farklı görüş ve düşüncelere karşı saygılı olun ve ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıkın. Çünkü toplumsal değerlerimizin en önemli unsurlarından bir tanesi, milletimizin onurunu ve haysiyetini temsil eden ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bu bayrak, Türkiye'de yaşayan herkesin bayrağıdır. Bu bayrakta Kürt'ün, Türk'ün Arap'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın dedesinin de kanı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sizlere derslerinizde ve eğitiminiz sonrasındaki hayatınızda başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Düzenlenen program soru-cevap bölümünün ardından, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim