• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Yavuz İl Müdürleriyle İstişare Toplantısı Yaptı

Vali Yavuz İl Müdürleriyle İstişare Toplantısı Yaptı
Muş Valisi Seddar Yavuz, ildeki kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, ildeki kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Muş Valiliği toplantı salonunda organize edilen toplantıya, Vali Seddar Yavuz, yardımcıları Ercan Öter, Zeliha Uyan ve Ali Sakar ile kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz, devletin insanlara hizmet etmek üzere kurulmuş bir organizasyon olduğunu hatırlattı. Devletin en önemli görevinin vatandaşın ihtiyaçlarını, sorunlarını zamanında ve süratle gidermesi olduğunun altını çizen Vali Yavuz, "Son yıllarda devlet olarak ciddi bir gelişim ve değişim içinde olduğumuzu da ifade etmek isterim. Dünyanın hiçbir döneminde bilgi bu kadar çabuk üretilmemiş ve bu kadar çabuk yayılmamıştı. Aslında bu değişim ve dönüşüm birçok yerleşmiş anlayışı ve zihniyeti de yerinden sarsıyor. Bu sarsılma zaman zaman bir karışıklığa da vesile oluyor. Hepinizin bildiği gibi emreden ve buyuran devletten vatandaşların sorunlarına eğilen, onlara bir ideoloji ve kalıp dayatmaktan çok insanları olduğu gibi kabul eden devlet anlayışına geçilmiştir. Devlet vatandaşını mutlu ettiği ölçüde kıymetli ve değerlidir. Dolayısı ile devlet organizasyonunda görev alan tüm görevlilerin hedefi; hizmet ettiği kesimleri memnun etmesi, onların sorunlarını en kısa sürede çözüyor olmasına bağlıdır" dedi.

"Vatandaşın sorunlarını çözdüğümüz ölçüde işimizi iyi yaptığımızı, vatanımızı ve milletimizi çok sevdiğimizi anlayıp idrak etmeliyiz" diye konuşan Vali Yavuz, "Bu ülkede yaşayan 78 milyon vatan evladı mutlu değilse, hizmetlerden yeterince faydalanamıyorsa, kamu kurum ve kuruluşlarına gittiğinde iyi karşılanmıyorsa o zaman biz toplumu mutsuz hale getiririz. Devlet nasıl olmalıdır? İyi yaşayan, suç işlemeyen, toplumsal vazifelerini yerine getiren insanlara karşı şefkatli olmalıdır. Vatandaş demelidir ki; "bu devlet benim hakkımı ve hukukumu korur, beni mağdur etmez." Suç işleyen, toplumsal vazifelerini yapmayan kişilere karşı da devlet kudretini göstermelidir. Uzun yıllar aynı yerde çalışanlarımız var. 20 yıl bir yerde çalışan arkadaşımız yönetici körlüğüne sahip olur. 20 yıl bir yerde çalışan arkadaşım, çalıştığı yerdeki bazı eksikliği göremez. Ayrıca bizim görevimiz sadece imza atmak değil. Biz dünyadaki trendleri, anlayışları takip edeceğiz. Çünkü biz dünyadaki son evrensel imparatorluğun sahibiyiz" ifadelerini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluş müdürlerine paradigma listesi oluşturmaları gerektiğini kaydeden Vali Yavuz, "Sizin ilkeniz ve prensibiniz nedir? Bir yol haritanız var mı? Hayatta nasıl yolculuk yapmak istiyorsunuz? Bizim olmazsa olmazlarımız var mı, yok mu? O yüzden maalesef kamu yöneticilerinin en büyük sorunlarından bir tanesi biraz önce bahsettiğim gibi bir paradigma listesinin olmayışıdır. Hangi ilke ve prensiplere göre biz karar alırız? Bizim ölçümüz nedir? Daha doğrusu var mı ölçümüz? Özellikle sizlerden isteğim Muş için vizyon projeler üretin. Bu projeler Muş'un çehresini değiştirecek, sizler görevlerinizden ayrıldığınıza dahi gerçekleştiğini gördüğünüzde, gurur duyabileceğiniz ile değer katabilecek projeler olsun. İdareci olarak kamu kaynaklarını kullanmada sorumluluğunuz oldukça fazla. Kamu hakkını korumak ve kamu kaynaklarını doğru kullanmada birinci derecede sorumlusunuz. Kamu hakkı yenmesine sessiz kalmayın. Sadece kul hakkı değil, kamu hakkını da yiyen ve yediren iflah olmaz. Hepimiz Allah'ın önünde hesap vereceğiz" dedi.

Toplantı, soru ve önerilerin ardından sona erdi.

Vali Yavuz İl Müdürleriyle İstişare Toplantısı Yaptı

Vali Yavuz İl Müdürleriyle İstişare Toplantısı Yaptı

Vali Yavuz İl Müdürleriyle İstişare Toplantısı Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim