• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti
Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütüne karşı herkesin ses çıkarması gerektiğini belirterek, "Kürt'ün hakkını savunuyorum diyenler, Kürtleri en çok...

Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütüne karşı herkesin ses çıkarması gerektiğini belirterek, "Kürt'ün hakkını savunuyorum diyenler, Kürtleri en çok öldürenlerdir. En çok Kürtleri evinden, yurdundan edenlerdir" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, iade-i ziyaretleri kapsamında sivil toplum kuruluşlarına nezaket ziyaretinde bulundu. İlk olarak AFAD Sen Genel Başkanlığı'nı ve Türk Eğitim Sen Muş Şubesi'ni ziyaret eden Vali Yavuz, ardından Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şubesi'ne geçti. Burada gaziler ve şehit aileleri ile yakından ilgilenen Vali Yavuz, "Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde öncelikle vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güveni uğruna büyük bir kahramanlık örneği göstererek, en kutsal olan şehitlik mertebesine ulaşmış olan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bizler devlet olarak sosyal devlet olma bilincinin en üst seviyede olduğu dönemde şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlere ve gazilerimize her zaman sahip çıkacağız. Bu konuda devlet olarak, valilik olarak elimizden geldiğince her konuda sizlerin yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Sizler için daha iyisini, daha fazlasını yapacağız inşallah" dedi.

Teröre karşı herkesin ses çıkarıp tepki göstermesi gerektiğini belirten Vali Yavuz, "Adamlar bütün sokakları bombalamışlar, senin şimdi 7-8 yaşındaki çocuğun oradan okula gidecek öyle mi? Ve sen halen susacak mısın? Susmayacağız, nasıl çalışıyorsa bizde çalışacağız. Daha çok çalışacağız. Hakkı haykıracağız, hakkı haykırmaya devam edeceğiz. 6 aydır bu şehirdeyiz. Dikkat ederseniz her yerde konuşuyoruz. Biz kadim medeniyetimize sahip çıkacağız. Kardeşlik hukukumuza helak getirmeyeceğiz. Kaç defa söyledim, bir defa daha söylüyorum. Kürt'ün hakkını savunuyorum diyenler, Kürtleri en çok öldürenlerdir. En çok Kürtleri evinden, yurdundan edenlerdir. Kobani diyenler Kürtler'in evlerini, dükkanlarını yaktılar ve canlarına kast ettiler. Biz devlet olarak vatandaşımızı yaşatmak üzere sistem kuruyoruz. Kimse şunu bizden beklemesin, sokaklara bomba döşeyenlere müsaade edeceğimizi beklemesin. Çünkü biz vatandaşımızı korumakla mükellefiz. Biz devletiz. Hepimize görev düşüyor. Sokaktaki vatandaşımızdan valisine kadar herkes hakkın, hukukun, doğrunun yanında yer alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ DEVLET OLARAK NET BİR ŞEKİLDE YANINIZDAYIZ"

"Artık görmezlikten gelerek, korkarak bu işlerin üstesinden gelemeyiz" diyen Vali Yavuz, "Biz devlet olarak net bir şekilde yanınızdayız. Elimizden gelen her türlü tedbiri alacağız, vatandaşlarımızı şefkat ile kucaklayacağız ama bu vatana, bu millete, bu dine ihanet edenleri kudret elimizle ezeceğiz. O yüzden hem şefkatimiz hem de kudretimiz olacak. Bunu her zaman söylüyoruz. O yüzden de duyarlı kardeşlerimizin, gençlerimizin özellikle dini değerlerine, vatan, millet, Allah sevgisiyle Peygamberimizin sevgisiyle iyi insanlar olarak yetiştirmek fevkalade önemli. O yüzden insani değerleri olan bir insan birini öldüremez. Onun canına, malına kast edemez, namusuna kast edemez. O yüzden yapmamız gereken şey kadim medeniyetimizle, en önemlisi insani değerlerle biz gençlerimizi uyuşturmalıyız. Burada öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Din görevlilerimize, imamlarımıza çok büyük görev düşüyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ 79 MİLYON VATAN EVLADININDIR"

Bölgede yoğun bir propaganda yapıldığını vurgulayan Vali Yavuz, "Arkadaşlar bizim dinimiz ırkçılığı reddeden bir dindir. Biz ırkçı değiliz, o yüzden diyoruz ki Osmanlı Türk'ün olduğu kadar Kürt'ündür, Kürt'ün olduğu kadar Arap'ındır, Arap'ın olduğu kadar Arnavut'undur, Boşnağındır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de öyle. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 79 milyon vatan evladınındır. Bunları ortaya koyduğumuzda sorunlarımızın büyük ölçeği çözülecektir. Bölgede yoğun bir propaganda olduğunu hepimiz biliyoruz ve çocuklarımız bu propagandaya maalesef maruz kalıyor ama işte benim göreve başlamamdan bu yana biz propaganda yapmıyoruz, gerçekleri söylüyoruz. Biz gerçekleri söyledikçe aydınlıktan korkan karanlık insanlar saldırmaya başlıyor. Ama biz bir gelecek vaat ediyoruz. Çocuklarımızın eline kalem veriyoruz, defter ve kitap veriyoruz. Onlarda çocuklarımızın ellerine silah, molotof veriyor. Genç yaşta onları ölüme sevk ediyor, bizde diyoruz ki gel ülkenin cumhurbaşkanı sen ol, başbakanı sen ol, valisi sen ol, doktoru, mühendisi sen ol diyoruz. Aradaki fark budur. Dolayısıyla biz bunları söyledikçe gençlerimiz, vatandaşlarımız konuyu daha iyi idrak edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şubesi Başkanı Emrullah Zeki Aktaş ise, "Hiçbir şekilde ben gaziyim deyip de niye bunu ödedim diyen hiçbir arkadaşımızı görmedim. Çok iyi şekilde özlük haklarımız iyileştirildi. Devletimizin her açıdan kucak açtığı bellidir. Biz malulen emekli olduğumuzda tüketici olarak görüldük. Ancak şuanda iş hakları verilmesi ile üretici durumuna geldik. Bakıldığında biz gaziyiz, sadece maaş verip köşeye attılar denilmiyor. Hepsinin işi var. Bu konuda özlük haklarımızı genişleten Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri de yalnız bırakmayarak sürekli dertlerimizle dertlenen bir valimizin olması da bizim için onur ve gurur kaynağıdır. İyi ki sizin gibi bir valimiz var. Ben şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yavuz, daha sonra Muş Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti

Vali Yavuz Herkesi Teröre Karşı Dik Durmaya Davet Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim