• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Yavuz: “Haçlı Zihniyeti Bugün De Bitmiş Değil”

Vali Yavuz: “Haçlı Zihniyeti Bugün De Bitmiş Değil”
Muş Valisi Seddar Yavuz, insanların mutsuz, çaresiz ve çare aradığını belirterek, "Haçlı zihniyeti bugün de bitmiş değil" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, insanların mutsuz, çaresiz ve çare aradığını belirterek, "Haçlı zihniyeti bugün de bitmiş değil" dedi.

Muş Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla öğretmenevinde düzenlediği programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları Ercan Öter, Ali Sakar ve Zeliha Uyan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kamu kurum idarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse'nin konuşmacı olarak katıldığı program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisi ile devam eden programda İkbal Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ilahiler seslendirdi. Programın açılış konuşmasını Müftü Alettin Bozkurt'un yapmasının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Böylesine anlamlı bir haftayı kültürümüzün bir motifi haline getiren, toplumda kutlanmasını sağlayan, katkı sunan herkese, her müesseseye minnettarız ve minnettar olacağız. Bin bir ihtilaf ve nifakın çaresi, çözümü ve gidericisi olan İslam dini, ümmetin ortak paydasıdır. Bizler o paydayı canlı ve diri tutmak zorundayız. Yüzyıllar önce olduğu gibi Nebinin, Resulün yaptığı gibi Allah'ın ipine sımsıkı sarılıp etrafında kenetlenip nifak ve tefrikadan kurtulmalıyız. Genelde İslam coğrafyasının, özelde yaşadığımız bölgenin her geçen gün anlamsız ve mantıksız ilkel ırkçılık batağına çevrilmek istendiğini müşahede ediyoruz. Oysa diller ve renklerin Allah'ın ayetleri olduğu bizlere bildirilmiştir" dedi.

"HAÇLI ZİHNİYETİ BUGÜNDE BİTMİŞ DEĞİL"

İslam coğrafyasında yaşanan olaylara değinen Vali Seddar Yavuz da, "Dünyanın içerisinde bulunduğu bu buhranın, bu krizin ancak ve ancak Kur'an ve Hz. Peygamberi anlamakla aşılabileceğini hepimiz anlamalıyız. Pozitivist akım dünyayı kasıp kavurdu. Bugün Avrupa ülkelerinde 15-24 yaş arası bir defa olsun uyuşturucu ile buluşma oranı yüzde 50'lere yükselmiş. İnsanlar mutsuz, çaresiz ve çare arıyor. Haçlı zihniyeti bugün de bitmiş değil. Bakın Irak'ta milyonlarca insan katledildi. Batılılar için bu sadece istatistikten ibaret oldu. Şu anda hepimizin bildiği gibi Suriye'de 400 bini aşan kardeşimiz katledildi. 10 milyon insan evinden atıldı ve bu çağdaş dünya o insanları ülkelerine kabul etmemek için her türlü yol ve yöntemi arıyor. Osmanlı'yı hatırlayalım. Bütün Müslümanların tek yürek, tek bilek olduğu ve Müslümanların dünyadaki gücü ve kudretini hatırlayalım. Bir de hep beraber ırkçılık illetine saplandığımız süreci hatırlayalım. Şimdi İslam coğrafyası kan ve gözyaşı. Bölük, pörçük. Her taraf bölünüyor. Bu da yetmiyormuş gibi bir de mezhepçilik üzerine ekleniyor. Şiddet İslam dünyasının artık olağanlaşmış bir süreci. Bizler çaresiz bir şekilde izlemeye devam ediyoruz. Onlar huzur içinde yaşarken biz bu coğrafyada ölmeye mahkum ediliyoruz. Artık ne zaman uyanacak bu Müslümanlarda kıyam edecek. Bizde hep beraber o kıyam gününü bekliyoruz. Ama beklemekten öte gayret göstermemiz gerekiyor. Bu ırkçılık, mezhepçilik hastalığından ve şiddetten süratle uzaklaşmalı; sevgi, şefkat ve merhamet medeniyetine doğru yol almalıyız" şeklinde konuştu.

Programın konuğu olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse ise, "Peygamber Efendimiz rahmet peygamberidir. İslamiyet'i tek bir kelimeye sığdıramayız. Ama O'nu bir kelimeyle ifade edin derseniz en çok yakışanı rahmettir. Bakın Cenab-ı Allah hemen Fatiha Suresi'nin başında kendisini rahman ve rahim olarak tabir ediyor" şeklinde konuştu.

Program sonunda Prof. Dr. Köse'ye Vali Yavuz ve Belediye Başkanı Asya tarafından hediye takdimi yapıldı. İl Müftüsü Bozkurt'un protokol üyelerine gül takdim etmesiyle program sona erdi.

Vali Yavuz: “Haçlı Zihniyeti Bugün De Bitmiş Değil”

Vali Yavuz: “Haçlı Zihniyeti Bugün De Bitmiş Değil”

Vali Yavuz: “Haçlı Zihniyeti Bugün De Bitmiş Değil”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim