• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:
Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü ve Kayseri Ticaret Odası tarafından 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası çerçevesinde "Tüketicinin korunması hakkındaki...

Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü ve Kayseri Ticaret Odası tarafından 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası çerçevesinde "Tüketicinin korunması hakkındaki kanun ile ilgili bilgilendirme toplantısı" düzenlendi.

Kayseri Ticaret Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İş-Kur İl Müdürü Rıfat Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Yıldız, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, esnaflar ve öğrenciler katıldı.

Tüketici haklarının korunması hakkında düzenlenen toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Uzmanı Abdullah Fatih Çelenk tarafından katılanlara 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun hakkında, yeni mevzuat ve hakem heyetlerinin işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "1995 yılında tüketicinin korunması hakkında kanun çıkarılıyor ve ilk defa ülkemizde tüketici hakları bir kanun çerçevesinde korunmaya başlanıyor. Ama bu da yeterli olmuyor. 28 Mayıs 2014'te yürürlüğe giren 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun ile tüketici haklarının korunması çağın gereklerine göre yeniden tanzim ediliyor. Günümüzde tüketicilerin haklarını her zamankinden daha çok korunması ihtiyacı ortaya çıkmıştır" dedi.

Teknolojik gelişmelerin ve özellikle küreselleşmenin ortaya çıkardığı etkilerle ticaret biçiminin değiştiğini söyleyen Hiçyılmaz, "Kim ne iş yaparsa yapsın, kim ne üretirse üretsin, kim ne satarsa satsın mutlaka hepimiz bir tüketiciyiz. Dolayısıyla tüketicinin korunması hepimizi ilgilendiren bir husustur. Herkes işini en iyi şekilde yapmalıdır. Fakat işimizi ne kadar iyi yaparsak yapalım tüketiciler zaman zaman şikayetlerde bulunuyorlar, aldıkları ürünlerden şikayet edebiliyorlar. Bunların bir düzen içerisinde olması bakımından ve tüketiciyle satıcı arasındaki ilişkiyi tanzim etmesi bakımından gerekli kanunlar çıkarmış ve zaman içerisinde ihtiyaca göre gerekli kanunlar, yeni düzenlemeler yapılmıştır" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan ise "Pazar günü Ankara'da Kızılay'da yaşanan elim saldırıdan sonra şehit olan tabi hainler hariç 37 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kayseri Ticaret Odasını çok takdir ediyorum. Çünkü ticaret odaları normalde çok fazla tüketici haftaları veya tüketici günleri düzenlemezler. Kayseri Ticaret Odası bunun üstleniyor ve bunu yıllardır yapmaya gayret gösteriyor.

Günümüzde gelişmiş ekonomilerin en temel nitelikleri arasında tüketiciye gösterilen saygı ve duyarlılık yer almaktadır. Aslında mensubu olduğumuz sahip olduğumuz medeniyetimizin içerisinde de esnaf ve sanatkarlarımızın hizmet verme sunumlarında belirli kurallara uyulmasını ön gören sistemin varlığı bin yıllık Ahilik geleneği içerisinde aldatıldığını düşünen tüketicin her aşamada o Ahilik istemi içerisinde hakların sonuna kadar kullanabilmesidir. Tüketicilerin sahip oldukları hakların daha önemlisi o hakları kullanabilmelerinin imkanlarını ve yollarını açılmasını sağlamaktır. Güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans prensibini benimsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı ise "Sorun yasada değildir. En modern, en çağdaş yasa bizdedir. Eksik olan taraf ise yasaların uygulanmasında vatandaşlarımız kendi haklarının ne olduğunu bildirmek, bilgilendirmek ve farkındalık yaratmaktır" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim