• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali uyardı: Pazar'a dikkat

Vali uyardı: Pazar'a dikkat
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, YGS, AK Parti'nin Yenikapı'daki mitingi ve Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarının aynı güne denk gelmesi nedeniyle uyarılarda bulunup alınacak tedbirlerle ilgili bilgi verdi.


Vali Mutlu, Topkapı'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nevruz'un bereket, barış ve kucaklaşma anlamına geldiğini belirten Mutlu, "Dünya yeni bir güne doğuyor Nevruz'la birlikte ve Türk dünyasıyla birlikte Orta Doğu coğrafyası, Kafkaslar, Balkanlar, çok geniş bir coğrafyada Nevruz kutlanıyor. Gönüller çok farklı bir neşeyle buluşuyor. Bütün coğrafyada herkes bugün barış için, güzellikler için, bereket ve huzur için dua ediyor. Nevruz barıştır, kırgınlıkların ortadan kaldırılmasıdır, kinin nefretin ortadan kaldırılması ve kucaklaşmadır. Bayramdır çünkü. Nevruz aynı zamanda berekettir. Bereketli bir yıl için herkesin dua ettiği gündür. Herkesin birbirinin sevincini paylaştığı bir gündür. Diliyoruz ki başladığı gibi bu yıl devam etsin ve her gün kinin, nefretin ortadan kaldırıldığı, barışın gönüllere iyice yerleştiği, herkesin sevgiyle kucaklaştığı, mutluluklara vesile olan bir gün olsun" diye konuştu.
YOLLARIN DURUMU
Pazar günü yapılacak YGS, AK Parti'nin Yenikapı'daki mitingi ve Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarının aynı güne denk gelmesi nedeniyle yolların kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise Mutlu, "Biz sınavlara katılımla ilgili o bölgelerde sınava iştirak edecek çocuklarımızın, sınava giriş saatleri boyunca yol kapatması yapmayacağız. Yani sınavların başladığı, sınava öğrencilerin alınacağı son dakikaya kadar yol kapatma işlemini o bölgelerde uygulamayacağız. Sınava alınma saati bittikten yol kapatması yapacağız ve o bölgede trafik güvenliğiyle ilgili sınavları da düşünerek gerekli tedbirler üzerinde çalışılıyor. Tabii iki ayrı toplantı var. Birisi yeni yapılan Yenikapı bölgesinde AK Parti'ye ait bir seçim çalışması, diğeri de Kazlıçeşme'deki bir Nevruz kutlamasıdır. Dolaysıyla ikisi de tabii ki yoğun katılımlı olması beklenen toplantılardır. Emniyet teşkilatımız bundan evvelki yıllarda da o alanlarda gerekli emniyet tedbirlerini almıştır. En büyük dileğimiz huzur ve sükunet içerisinde geçmesidir" dedi.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, sınava girecek öğrencilere başarı dileklerini ileterek, "Sınav saati itibarıyla öğrencilerimizin rahat bir şekilde sorularını yanıtlaması için gürültü hassasiyeti konusunda kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum" diye konuştu.
Aktif bir Twitter kullanıcısı olan Mutlu, kapatılma kararının sorulması üzerine de, "Alınan tedbirler mahkeme kararı olduğu için benim bu konuyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmam doğru değil. Gerekçeleri de zaten orada ifade edildiği için o gerekçeler doğrultusunda fazlaca bir şey söylemek gerekmez diye düşünüyorum. Twitter'ı ben de kullanıyorum, hepimiz kullanıyoruz. Twitter'ın da bu konuda alacağı tedbirler çerçevesinde kısa sürede bu sosyal medya alanının açılması noktasında herkesin bir beklentisi olacaktır. Twitter'ın da bu konuyla ilgili alması gereken tedbirler olduğu da net gözüküyor. Face'i kullanmaya devam ediyoruz. Benim Face'im var, mesajlarımı paylaşmaya devam ediyorum" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim