• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Ustaoğlu’ndan Saidi Nursi’nin evine ziyaret

Vali Ustaoğlu’ndan Saidi Nursi’nin evine ziyaret
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Hizan ziyareti kapsamında Saidi Nursi'nin köyünü ziyaret ederek, "Saidi Nursi'nin köyü, önümüzdeki süreçte inanç turizmimizin...

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Hizan ziyareti kapsamında Saidi Nursi'nin köyünü ziyaret ederek, "Saidi Nursi'nin köyü, önümüzdeki süreçte inanç turizmimizin önemli mekanlarından birisi olacak" dedi.

Bediüzzaman Saidi Nursî'nin doğduğu Nurs köyüne gelen Vali Ustaoğlu, Bediüzzaman Saidi Nursî'nin evi ve mescidi ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ustaoğlu, Nurs köyüne her yıl 100 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini belirterek, "Hizan'ın geriye dönük geçmişinde çok önemli bir manevi anlamı olan Nurs köyüne de ziyaret gerçekleştirdik. Geriye dönük geçmişimizde İslam'a sancaktarlık yapmış, Anadolu'nun her yerine yaymış olduğu İslam'ın ışığıyla yeni genç kuşakların yetişmesine çok önemli hizmetler vermiş Saidi Nursi Hazretlerinin mekanındayız. Burası ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli bir mekan. Allah hepsinden razı olsun. Gerçekten onlar zor koşullarda yapmış oldukları İslam'a hizmetle yüz binlerce gencin Anadolu'da yetişmesinde öncülük yapmış ve bu memleketin birliğine beraberliğine hizmet edecek gençlerin yetişmesinde önemli görevler üstlenmişler" diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte Nurs köyünün inanç turizmimizin önemli mekanlarından birisi olacağını düşündüğünü belirten Vali Ustaoğlu, "Herkesin buraya hizmet etme adına bir seferberlik içerisinde katkısının olacağını düşündüğüm için daha ziyada Vakıflar Genel Müdürlüğünden değil de gönül seferberliğiyle yapılmasının daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Geçen yıl itibarıyla arkadaşların ifade ettiğine göre 100 bine yakın ziyaretçi gelmiş. Bu tip mekanları hizmet etmek, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek ve onları daha da iyi ağırlamak hepimizin görevi. İnşallah bizlerde yapmış olduğumuz bu incelemeden sonra eksikliklerin giderilmesi noktasında gereken gayreti göstereceğiz. İki yıl öncesine kadar her yıl ülkemizin her yerinden 100 binlerce kişinin gelerek eylülün ilk haftasındaki Saidi Nursi'yi anma ekinliklerine katıldığını duyduk. İnsanların akın akın geldiği bu yerin tekrar o eski günlere dönmesi adına elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Buraları yaşatmamız lazım. Bunlar bizim birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin tesisinde çok önemli misyona sahip mekanlar ve yerler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim