• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Ustaoğlu ASKON ziyareti

Vali Ustaoğlu ASKON ziyareti
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bitlis Şubesi'ni ziyaret etti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bitlis Şubesi'ni ziyaret etti.

Tatvan'daki ASKON şubesini ziyaret eden Vali Ustaoğlu, ASKON üyeleri ile birlikte toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda gündemdeki konulara değinen Vali Ustaoğlu, "Ülkemizin geçirmiş olduğu süreç çok önemli. Dünyada zaman zaman oluşan küresel ekonomik krizler, Allah'a şükürler olsun ülkemizin ekonomide aldığı tedbirlerle, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle hep teyit geçerek yine biz beklenen ve planlanan büyümelerimizi gerçekleştirdik. Bunda ülkemizdeki sağlam temellere dayanan belli ekonomik politikaların hayata geçirilmesinin çok ciddi etkisi oldu" dedi.

Geriye dönüp bakıldığında bir gecede bir çok bankanın içinin boşaltıldığını, günlük faiz oranlarının çok yüksek seviyelere ulaştığının görüldüğünü hatırlatan Vali Ustaoğlu, "Yani bir gece içerisinde birileri zengin olurken, birilerinin iflas ettiğini geçmiş dönemlerde görmüştük. Döviz kurlarının bir anda üç katına çıktığı günler çok eski değil. Ama Allah'a şükürler olsun, istikrarlı sürdürülen ekonomik ve siyasi politikaların sonucu olarak şuan çok dinamik ve diri olan bankacılık sistemimizin sayesinde ve ekonomideki çok sağlam ayaklara dayanan politikalar sayesinde şuan etrafımızda yaşanan bir sürü sıkıntıya rağmen bugün yine büyüme rakamlarımız Avrupa ülkelerinin bir çoğundan çok üst düzeyde ve şuan yolumuza da devam ediyoruz. Ülkemizin çıkmış olduğu bir yolculuk var, bu medeniyet yolculuğunda 2023 Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kısa vadede hedef koyduğumuz, 2053 ve 2071'i hedefleyen bir ülke artık var. İşte bu birilerini korkutuyor, birilerini artık Türkiye üzerinde farklı stratejilerde farklı politikalarla bu ülkenin ve köklü medeniyetlere sahip olan bu milletin önünü kesmek için ellerinden gelen yapılıyor. Çünkü bu ülke artık öyle bir ülke haline geldi ki, mazlumların sesinin dünyaya ulaştırıldığı tek ülke artık bu ülke. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çıkılan bu yolculukta Allah'a şükürler olsun kimse bu memleketin önünü kesemiyor. Yani büyümede dünyada ilk 10 hedefini koyan bir ülkeyiz. Artık eski Türkiye yok, yeni bir Türkiye var ve yeni Türkiye vizyonuna, hedefine adım adım ilerliyor. Çıkmış olduğumuz bu yolculukta hedeflere ulaşmada bizim en önemli silahımız birliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamız olacak. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bitmesi çok zor, sürekli bu oyunlar oynanacak. Anadolu coğrafyasının, özellikle Ortadoğu coğrafyasına sınır olduğumuz bu coğrafyanın maalesef kaderi bu. Ama biz bir olup, diri olup iri olursak, işte bu oyunları bozacak olan yine bu milletin birlikteliği, bu milletin beraberliği olacaktır. İşte burada siz kıymetli sivil toplum kuruluşlarımıza çok önemli işler düşüyor. Özellikle bu coğrafyada yaşanan sıkıntıları bertaraf edilmesi adına burada girişim yapan, burada istihdam oluşturan tüm kıymetli arkadaşlarımızı, bir askerimiz gibi kahraman görüyorum. Bu bölge ekonomisine katkı sunan, bu bölge insanına istihdam sağlayan, fakir fukarasına aş imkanı sağlayan her kes en vatanperver, bayrağına vatanına milletine sadık insanlardır" diye konuştu.

ASKON'un Bitlis'teki istihdamının 2 bini aştığını kaydeden ASKON Bitlis Şubesi Başkanı Ömer Kara ise, "Şehrin ticareti, istihdamın geliştirilmesi 2013 hedeflerine giderken üstümüze giden vazifelerimizi yerine getiriyoruz. ASKON Bitlis'in 2 bine aşkın istihdamı mevcuttur. Son iki yıl içinde 50'ye yakın işadamımızı şehrimize getirdik ve gezdirerek şehrin potansiyelini anlatıp yatırıma davet ettik. Ponza madeninin önünün açılması için yapılan çalışmalara katıldık. Turizmin geliştirilmesi ve bölgenin tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye genelinden 300 civarında işadamının katılacağı ASKON'un genel merkez kurultaylarından birisinin Bitlis'te yapılması için genel merkezimizden söz aldık. Ticari faaliyetlerimizi yaparken, sosyal sorumluluk projelerimizi de unutmuyoruz. Köy okullarımıza kırtasiye yardımında bulunduk, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı paketleri dağıttık. Köy okullarımızın boyama işini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve ASKON üyeleri katıldı.

Vali Ustaoğlu ASKON ziyareti

Vali Ustaoğlu ASKON ziyareti

Vali Ustaoğlu ASKON ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim