• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Tuna’dan Gündem Değerlendirmeleri

Vali Tuna’dan Gündem Değerlendirmeleri
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, şehir ve ülke gündemindeki çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulunmak ve soruları cevaplandırmak için gazetecilerle...

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, şehir ve ülke gündemindeki çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulunmak ve soruları cevaplandırmak için gazetecilerle bir kahvaltılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Vali Yardımcısı Günhan Yazar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin'in de katıldığı toplantıya, en öncelikli olarak kabul ettikleri halkın huzur ve güvenliği konusuyla başlayan Vali Tuna, Eskişehir'in ülkenin önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti. Ülkedeki iç huzurumuzu bozmaya gayret edenler olduğunu, bunu üzülerek gördüklerini anlatan Tuna, terörle mücadelenin önemine vurgu yaptı. Ülke çevresinde yaşanan sıkıntılar devam ettikçe, terörle ilgili yaşananların da devam edeceğini anlatan Vali Tuna, "Eskişehir olarak bu konuda alınması gereken önlemleri alıyoruz. Önemli bir sıkıntımız yok. Terörle mücadelede hazır lmak lazım. Artık terörde taşeronlar türedi. Bu işten geçinen, menfaat umanlar var. Eskişehir huzurlu bir kent" dedi.

BİLDİRİYİ KINIYORUM

Bir soru üzerine gündemde olan akademisyenlerin Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan olayla ilgili bildirisini değerlendiren Vali Tuna, "Şahsı fikrim ifade özgürlüğüne saygı duymak gerekir. Ama metne baktığımızda, tamamen terör örgütünün isteği doğrultusunda hazırlandığını görüyoruz. Daha dikkatli olunmalı. Bu şekilde bazı üniversiteler, militan yerleştirme yuvaları haline geliyor. Devleti suçlu göstermek, zor duruma bırakmak anlayışını kınıyorum. Geri adım atmalılar. Osmangazi'de 3, Anadolu'da 15 imza atan var. Değerlendirmeleri her il kendi tarzına göre yapıyor. Cumhuriyet Savcılığının incelemeleri sürüyor. Ama işin idari boyutu da olmalı. Bu artık rektörlerin görevi" dedi.

GRİP KONUSUNDA CİDDİ PROBLEM YOK

Tuna, ülkedeki yaygın grip olaylarıyla ilgili Eskişehir'deki durum konusunda da bilgi verdi. Özellikle çevre il ve ilçelerden gelen hastaların daha yoğun olduğunu belirten Tuna, "Eskişehir'de ciddi bir problem yok. Şimdiye kadar 33 tane sonuç negatif çıktı. 11 sonucu bekliyoruz. Hastanelerimizde yaklaşık 30'a yakın tedavisi süren hasta bulunmaktadır" diye konuştu.

"ESMİNYATÜRK" İSMİ BEĞENİLDİ

Sazova bölgesindeki 100 dönüm alanda yaptırılan ve Türk dünyasının farklı ülkelerinden 30 eserin minyatürlerinin yer aldığı sergi alanı için "Esminyatürk" ismi belirlendi. Vali Güngör Azim Tuna, binlerce çocuktan alınan isim önerilerinin değerlendirildiğini anlatarak, "En fazla istenilen 10 isim komisyonda değerlendirildiği ve bunlar arasında "Esminyatürk" ismi beğenildi. En fazla isimleri beğenilen 10 çocuğumuza da ödül verilecek" diye belirtti.

UÇAK SEFERLERİ ANKETİ SONUÇLARI

Vali Tuna, Eskişehir'e yurtiçi uçak seferleri düzenlenmesi için yapılan anketle ilgili bir soruyu da cevaplandırdı. Valilik resmi kurumsal internet sitesindeki anket sonuçlarının Türk Hava Yolları'na iletildiğini söyleyen Tuna, konuyla özel havacılık şirketlerinin de ilgilendiğini, ilkbahar mevsimine doğru bazı gelişmeler olabileceğini anlattı.

ESKİŞEHİRSPOR'UN DURUMU

Toplantının sonunda Eskişehirspor'un durumu da gündeme geldi. Bu konudaki kararlılıklarını anlatan Tuna, "Başaramazsak herkes sorumlu olur. Eskişehirspor'un arkasındayız. Yeni bir hareket başlattık. Takımın düşmesini engellemeliyiz. Son genel kurulda yönetime kimse talip olmadı. Zor çıktı. Herkes üzülüyor. Yerel yönetim desteği şart. Çalışma ve görüşmelerimiz sürüyor" diye kaydetti.

Vali Tuna’dan Gündem Değerlendirmeleri

Vali Tuna’dan Gündem Değerlendirmeleri

Vali Tuna’dan Gündem Değerlendirmeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim