• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Vali Toprak’tan ‘100. yıl’ mesajı

Vali Toprak’tan ‘100. yıl’ mesajı
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari'nin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari'nin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Toprak, yayınladığı mesajda, "'Ya istiklal ya ölüm" diyerek yola çıkan asil milletimizin bize bıraktığı bu topraklarda, Hakkâri ilimizin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşamaktayız. Vatanımızın işgaline karşı milletimizin direnişinin en güzel örneklerinden biri de hiç şüphesiz Hakkâri halkının verdiği mücadeledir. Yürekleri vatan sevgisiyle dolu Hakkâri halkı; gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine kadar canları pahasına direnerek üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Bugün Samsun'da yakılan özgürlük ateşinin Erzurum'da, Sivas'ta, Amasya'da tutuştuğu, karış karış tüm Anadolu'yu sararak sele dönüştüğü; "ölürsem şehit, kalırsam gazi" diyenlerin "Allah Allah" nidalarıyla seslerini günümüze kadar ulaştıran ecdadımızın şeref madalyasını taktıkları gündür. Ecdadımızın kanıyla sulanan bu topraklarda bizlere düşen görev; sosyal, kültürel ve folklorik değerleriyle, özellikle doğasıyla önemli bir konuma sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Bir diğer sorumluluğumuz ise; benliğini yitirmiş ve mazisini unutmuş toplumların, tarihin enkazı içinde yok olacağını bilerek bu doğrultuda adımlar atmaktır. Geçmişten aldığı güçle, bugün 100. yıldönümünü kutladığımız Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşu, geleceğe emin adımlarla ilerleyen siz değerli halkımızın yoluna tutulan bir ışıktır. Kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesini yakarak, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, 100 yıl önce huduttan hududa koşarak bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Hakkâri'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü en samimi duygularımla kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim