• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Süleyman Kamçı: “Kayseri, turizmde hak ettiği yerde değil”

Vali Süleyman Kamçı: “Kayseri, turizmde hak ettiği yerde değil”
Kayseri'de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Kayseri'de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyet, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret eden heyet, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan Vali Kamçı, Kayseri'nin, turizmde hak ettiği yerde olmadığını söyleyerek, "Bu anlamda Kayseri ile özdeşleşmiş bir Erciyes var. Burayı da en iyi şekilde kullanmamız lazım. Bugüne kadar orada yapılan hizmetler çok güzel. Oraya 500 milyon TL civarında belediye tarafından yapılan bir yatırım var. Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi ve güzel gidiyor. Erciyes'e 3 aylık bir dönem yetmiyor. 3 aylık dönemde oradaki otellerin kar etmesi mümkün değil. Dolayısıyla başka bir şeyle orayı yararlandırmamız lazım. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 milyon TL harcayarak sıcak su aradı ama yerin 2 bin 200 metre altında su bulunamadık. Şimdi 2'incisini düşünüyoruz. Orada sıcak suyun bulunması lazım. Bizden çok küçük ve hiç kıyas kabul etmeyecek yerlerde otellerdeki yatak sayısına baktığınızda Kayseri'den fazla. Dolayısıyla burada başka bir alternatif bulabilirsek çok daha farklı olacak diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, "Turizmin kalkınması ve turistik varlıkların tanıtılması için mutlaka kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının çaba içerisinde olması gerekiyor. Sadece devletimizin üzerine düşen bir sorun değil. Devletimiz altyapısını yapıyor. Bakanlığımız ve aliliğimizde burada çok ciddi çalışmalar yapıyor" dedi.

"İlimizin tanıtılmasında en güçlü aracımız medyadır"

Heyet daha sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Başkan Metin Kösedağ ile görüştü. Burada konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri'nin tanıtılması için yaptığı çalışmalarda en güçlü araçlarının medya olduğunu kaydetti. Taymuş, "Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Turizm Haftasını kutluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptırımcı bir kuruluş değil, yapısı gereği tamamen koordinasyon gerektiren bir kuruluş. Böyle olunca da ilimizin kültürünü, sanatını ve turizmini kamuoyu ile paylaşmak için en güçlü aracımız medyadır. Kayseri basınının sektörümüze her zaman gösterdiği bu olumlu davranıştan dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Turizm haftalarının amacı, o yöredeki turistik ürünlerinin tanıtılması, yeni destinasyonların ortaya çıkarılması ve tanıtımının yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da, "Kayseri'nin tanıtılmaya çok ihtiyacı var. Bunu da çok güzel bir şekilde üstlendiğinizi biliyoruz. Medya olarak bize de çok iş düşüyor. Bu bilinç içerisinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim