• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Şentürk'ten deprem açıklaması: 10 kerpiç evimizde hasar var

Vali Şentürk'ten deprem açıklaması: 10 kerpiç evimizde hasar var
Meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Çok ciddi maddi hasar söz konusu değil. 10 köyümüzde, yaklaşık 10 evimizde...

Meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Çok ciddi maddi hasar söz konusu değil. 10 köyümüzde, yaklaşık 10 evimizde küçük hasarlar var. Maddi hasarlar genelde kerpiç evlerde. Son zamanlarda yapılan betonarme evlerde değil." dedi.

Dün akşam saat 19.40 sıralarında, merkez üssü Kırşehir Çiçekdağı ilçesi Hacıduraklı Köyü'nde meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremi değerlendiren Vali Necati Şentürk, Kandilli Rasathanesini arayarak bilgi aldığını, ardından da İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdiğini söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerini de sarsıntının en çok hissedildiği ilçe ve köylere yönlendirdiğini ifade eden Şentürk, deprem nedeniyle can ve mal kaybının söz konusu olmadığını, herhangi bir yaralanmanın da olmadığını kaydetti.

"KERPİÇ EVLERDE MADDİ HASARLAR VAR"

Bugün sabah saatlerinde AFAD ekiplerini, deprem bölgesine yakın olan ve depremden etkilenen ilçe ile köylere gönderdiğini açıklayan Şentürk, "Çok ciddi maddi hasar söz konusu değil. 10 köyümüzde, yaklaşık 10 evimizde küçük hasarlar var. Maddi hasarlar genelde kerpiç evlerde. Son zamanlarda yapılan betonarme evlerde değil. Köylerimizde az da olsa kerpiç evlerde oturan vatandaşlarımız var. Bu yaraları çok kısa sürede sararız." dedi.

"DEPREM NEDENİYLE YARALANAN VATANDAŞIMIZ YOK"

Deprem anında panikleyerek yaralanan vatandaşlar olduğunu bildiren Şentürk, "Deprem nedeniyle yaralanan hiçbir vatandaşımız yok çok şükür ama 9 vatandaşımızı hastaneye kaldırdık. Bir tanesi Yerköy ilçesinde deprem nedeniyle pencereden atlıyor ve ayağı kırılıyor ama sağlık durumu iyi. İnsanlarımız korku nedeniyle panik yapıp hastaneye geliyor. Biz onların hepsini sağlık kuruluşlarına aldık. Geçici tedavilerini yaptık. Hiçbirisinin hayati tehlikesi yok." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA DEPREM SÖYLENTİLERİ

Sosyal paylaşım sitelerinde, Kırşehir'de tekrar deprem meydana geleceği şeklinde gerçek dışı söylentilerden oluşan haberlerin dolaştığına dikkati çeken Vali Şentürk, bu tür dedikodulara itibar edilmemesini istedi. Şentürk, "Vatandaşların daha çok bilimsel verilere dayanarak yapılan açıklamalardan etkilenmeleri, ona göre hareket etmeleri gerekir. Dedikodular ile hareket etmemek lazım. Kırşehir fay hattındadır, her zaman depreme hazırlıklı hareket edilmesi ve bilinçli olunması gerekir." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim