• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Şentürk: Cansel kızımızın ailesine her türlü desteği vereceğiz

Vali Şentürk: Cansel kızımızın ailesine her türlü desteği vereceğiz
Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kayseri'de öğretmeninin tacizi sonrası intihar ettiği belirtilen Cansel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kayseri'de öğretmeninin tacizi sonrası intihar ettiği belirtilen Cansel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şentürk, "Cansel kızımız 17 yaşındaydı. Yaşadığı travmayı kaldıramadı. Maalesef canına kıydı. Onu bu vatan topraklarına tevdi ettik. Ailesine her türlü desteği vereceğiz." dedi.

Kayseri'de öğretmeninin cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla intihar ettiği belirtilen lise 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nın Kaman ilçesindeki mezarını ziyaret eden Kırşehir protokolü, ailesine taziyede bulundu. Ziyarete Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve il protokolü katıldı.

Vali Şentürk ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Cansel kızımız 17 yaşındaydı. Yaşadığı tavmayı kaldıramadı. Maalesef canına kıydı. Onu bu vatan topraklarına tevdi ettik. Gönül arzı ediyordu ki onu okutalım. Üniversite bitirsin, vatanımıza, milletimize hayırlı işler yapsın. Anne ve babasının arzusu onu gelinlikle göndermekti. Maalesef onu kefeniyle gelin ettik. Vatan topraklarına bıraktık." diye konuştu.

CANSEL'İN HAKKI YERDE KALMAYACAK, GEREĞİ YAPILACAKTIR"

"O yaştaki kız çocukları çok hassas oluyorlar. Çok duygulu ve kırılgan olurlar" sözleriyle konuşmasına devam eden Kırşehir Valisi Şentürk, şunları söyledi: "Yaşadıkları hafif travmalarda mutlaka psikolojik desteğe ihtiyaçları vardır. Onların hem okul öğretmenlerinin hem rehber öğretmenlerinin hem de anne ve babalarının iyi gözlemlemeleri gerekiyor. Bu kabil çocuklardaki psikolojik değişiklikleri, ruhsal davranış değişikliklerini normal davranış bozukluklarını ve değişiklerini takip etmeleri gerekiyor. Onlara mutlaka yardımcı olmamız gerekiyor. Onun travma yaşamasına neden olan olayı da biliyoruz ve devletimiz bunun takipçisidir. Mutlaka Cansel'in hakkı yerde kalmayacak. Gereği yapılacaktır."

GÜVENLİ OKUL, GÜVENLİ EĞİTİM PROJESİ

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Güvenli Okul Güvenli Eğitim Protokolü" olduğuna işaret eden Vali Şentürk, proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Bu proje tüm illerimizde uygulanıyor. Güvenli okul ve güvenli eğitimde okul çevresinde özellikle teröre karşı muhafaza etme, şiddete karşı çocuklarımızı uzak tutmak için, şiddeti meydana gelen olayları ortadan kaldırmak ve cinsel taciz ve tecavüz olaylarına engel olmak için gerekli tedbir almak ve çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak. Projemizin amacı budur. Bu projenin gayesi de bu kabil çocukların cinsel taciz ve tecavüzlerden ve travmalardan korumaktır."

"BU OLAYI KİMSE İSTİSMAR ETMESİN, AİLESİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Devletin her türlü tedbiri aldığını ve bundan sonra da gereken her türlü yardımı ailesine ve kardeşine verileceğini belirten Vali Şentürk, "Bu olayı kimse istismar etmesin. Edilecek bir hadise de değildir. Bu bizim evladımızdır. Türk milletinin, 80 milyonun evladı ve kardeşidir. Bu konuya da hiç kimse istismar etmesin. İstismar edilecek bir şey de değildir. Devlet gereğini yerine getiriyor. Acılı ailenin yanındayız. Baba zaten polis teşkilatımızın mensubudur. Biz aileye gereken desteği yapıyoruz. Aileye psikolojik destek ve yardım da veriliyor. Bundan sonra da gereken her türlü yardımı ailesine ve kardeşine vereceğiz. Ekiplerimiz burada. Gönlümüz istiyor ki başka Canseller böyle travmalar yaşamasın ve hayatına kıymasınlar. Henüz çocukluk yaşında toprağa verdik, üzüntümüz çok büyük. Olayın failini de dolaylı ya da doğrudan sebebiyet verenleri telin ediyoruz, kınıyoruz. Ayıplıyoruz ve lanetliyoruz. Kız çocuklarımız bizim en hassas güllerimizdir. Gonca güllerimizdir. İstiyoruz ki artık başka gonca güllerimiz de toprağa düşmesin. Genç yaşında onları da böyle elim sonuçlar beklemesin." ifadelerini kullandı.Cihan

Vali Şentürk: Cansel kızımızın ailesine her türlü desteği vereceğiz

Vali Şentürk: Cansel kızımızın ailesine her türlü desteği vereceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim