• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi
Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Brüksel'de bizim ülkemizdeki insanlarımıza kast eden şahısların çadır açmalarına müsaade etti hatta polis koyup onları...

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Brüksel'de bizim ülkemizdeki insanlarımıza kast eden şahısların çadır açmalarına müsaade etti hatta polis koyup onları kolladı. Dün yine PKK'ya çadır açtı ve onları korudu. Bu merak böyle bir şey işte. Geliyor sizi bir şekilde vuruyor" dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 47.'si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Samsun Bölge Finali sergisi Samsun'da açıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde (BESYO) sergilenen projeler Samsun, Amasya, Tokat, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun illerindeki bin 325 proje başvurusundan 100 proje bölge sergisine katılmayı hak kazandı.

Yarışmada bilgisayar, biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı, teknolojik tasarım ve tarih alanlarından oluşan proje yarışması 22-25 Mart tarihleri arasına kadar sergilenecek.

Açılış öncesi konuşan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof.Dr. Hasan İçbudak, "Bu yıl Samsun bölgesini oluşturan ilimizde toplam bin 325 proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerden jürilerimizin değerlendirmesi sonucu bölge sergisine 100 tane proje çağırıldı. Bu projeler ülkemizin bilimsel düşüncenin gelişmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden hedefimiz proje sayısını ve niteliğini daha da arttırmaktır. Burada yine jüri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucu Ankara'da yapılacak olan Türkiye final yarışmasına 21 adet proje seçilecektir. Seçilen projeler Türkiye yarışmasında bölgemizi temsil edecektir. Geçen yıl Türkiye final yarışmasında Samsun Bölgesi, 50 ödülden 9 tane ödül alarak en başarılı bölge olmuştur. Bu yılda beklentimiz aynı başarıyı göstermektir" açıklamasını yaptı.

REKTÖR AKAN: "BİLİM SABIR İSTER"

42 yıl önce TÜBİTAK finaline 100-120 proje katıldığını, sadece Samsun bölgesinde ise şuanda bin 325 projenin katıldığını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Ciddi bir ilerleme kaydettik ama uzun bir süre bilimsel ve teknolojik çalışmalardan uzak kaldığımız için ileri giden ülkelerle arayı kapatmamız oldukça zor. Bu arayı kapatmak için çok daha fazla çalışmamız gerekir. Çünkü bir insanı ya da milleti güçlü yapan bilgisi ve sabrıdır. Bilim sabır ister. Belki günlerce, yıllarca çalışıp sonuçta bir şey elde edemeyebilirsiniz. Ama birçok merkezde bu tür bilimsel çalışmalar yapılırsa gerçekten ülkeyi, toplumu güçlü kılacak ilerlemeler kaydedilir" diye konuştu.

Bu tür projeleri gördükçe mutlu olduğunu ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Ortaöğretim öğrencilerinin yaptığı bu çalışmaları gördüğümde mutlu oldum. Çünkü gençler bir şeyler üretiyorlar, bu ülke insanına katıyorlar. Dünya insanlarına bir şeyler katmaya çalışıyorlar. Bir takım yarışmalar olacak, dereceye girenler olacak ama kanaatim buraya gelmek hepsinin birinci olmasını gerektiriyor ve hepsini kutluyorum. Varsa fikirlerimiz, düşüncelerimiz, buluşlarımızı paylaşacağız" şeklinde konuştu.

VALİ ŞAHİN: "TÜRKİYE'DE YAŞAYANLAR İNSAN DEĞİL Mİ?"

Brüksel'de bugün yaşanan patlamalar hakkında konuşan Vali İbrahim Şahin şöyle konuştu: "Dünya çok sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Daha önceki gün İstiklal Caddesi'nde istiklalimize göz dikmiş insanların canice yaptıkları bir saldırı vardı. Bugün Belçika'da hem havaalanında hem de metroda olmak üzere 3 ayrı yerde patlama oldu. Şu anda 26 insan öldü. Biz buradan da üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz. Ama yine aynı Belçika'nın Brüksel kentinde bizim ülkemizdeki insanlarımıza kast eden şahısların çadır açmalarına müsaade etti hatta polis koyup onları kolladı. Dün yine PKK'ya çadır açtı ve onları korudu. Bu merak böyle bir şey işte. Geliyor sizi bir şekilde vuruyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil ama şimdi Batılı ülkelerin liderlerini göreceğiz, hepsi Brüksel'e yığılacaklar, Paris saldırısındaki 12 kişinin ölmesinden sonra tüm dünya liderlerinin geldiği gibi oraya insanları toplayacaklar ve bir gösteri yapacaklar. Türkiye'de de insanlar öldü. Ankara'da da birçok şehit verdik. Sadece Başbakanımızın yanında İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz vardı. Nerede diğerleri? Türkiye'de yaşayan insanlar insan değil mi? Onun için bu tarz olayları tasvip etmek kesinlikle mümkün değil ama realiteler var ki bunları görmemiz gerekiyor. Terör sadece lokal olarak terör eylemi olarak kalmıyor. Çünkü bunlar kendi canına kast etmeyi ortaya koyabilen insan her şeyi yapabilir. Canını ortaya koyan insan her yerde bombayı patlatabilir. Terör ülkemizde turizmi de olumsuz etkiliyor. Yabancı okullar okula gitmeme veya tatil kararı alıyorlar. Biz her şeye inat, teröre inat mutlaka bu ülkenin kalkınması için mücadele edeceğiz".

Konuşmaların ardından proje yarışma sergisinin açılışı yapıldı. Samsun'dan 524 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada 34 proje Samsun adına bölge sergisine katıldı.

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi

Vali Şahin’den Batı’ya Terör Sitemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim