• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Vali Şahin: Uyuşturucuyla mücadelede zirvedeyiz

Vali Şahin: Uyuşturucuyla mücadelede zirvedeyiz
Samsun Valisi İbrahim Şahin, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik birimlerinin il genelinde yaptığı faaliyetlerin zirvede olduğunu söyledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, uyuşturucu ile mücadele konusunda güvenlik birimlerinin il genelinde yaptığı faaliyetlerin zirvede olduğunu söyledi.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu yılın ilk toplantısını Vali İbrahim Şahin başkanlığında DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. 2015 yılı durum değerlendirmesi yapan ve 2016 yılında yapılması gereken hususlar hakkında kararların alındığı toplantıda konuşan Vali Şahin, "İlimizde uyuşturucuyla mücadele konusunda kurul üyelerimizin, jandarma ve emniyet kuvvetlerimizin yoğun çabasıyla önemli bir mesafe alındı. Büyükşehirleri hariç tutarsak Samsun uyuşturucuyla mücadele konusunda güvenlik birimlerinin yaptığı faaliyetin, neredeyse zirvede olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Uyuşturucuyla mücadele sadece güvenlik kuvvetlerine havale edilmesi işin kolaycılık yanıdır. Uyuşturucuyla mücadele de bir kurum ile başarıya ulaşılmaz. Bunun bir seferberlik ruhu içerisinde sokaktan, aileden, çocuktan, eğitimden ve her tür alanda bu konuyla ilgili mücadele edilirse belki tamamı ortadan kaldırılamaz ama en azından ciddi anlamda başarıya ulaşırız." dedi.

Uyuşturucuyla daha etkin mücadele konusunda değişik arayışlar içerisinde olduklarını kaydeden Şahin şöyle konuştu: "Uyuşturucuyla mücadele konusunda iki sıkıntılı alan var; biri sentetik uyuşturucular, diğeri organik uyuşturucular. Bunlarla ilgili özellikle Karadeniz Bölgesi'nin dağınık ve yeşil alanın yoğun olmasından dolayı Jandarma ekiplerimiz mücadele verirken ciddi arayışlar içerisinde. İnsansız Hava Araçları (İHA)'ndan yararlanabilir miyiz diye düşünüyoruz. Değişik teknolojik aletlerle bölgede daha detaylı tarama yapmak konusunda değerlendirmeler yapıyoruz. Samsun'da ciddi anlamda Hint keneviri imhası gerçekleştirildi."

Özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda sıkıntı yaşayan ailelerin güvenlik birimlerine müracaat ederek ciddi anlamda destek verdiklerini hatırlatan Vali İbrahim Şahin, "Uyuşturucuyla mücadele konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü'ne görev düştüğü gibi Müftülüğün ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün de risk bölgelerinde oturan ailelerin, o bölgedeki kaymakamlarımızı ve kamu görevlilerinin ciddi anlamda görev üstlenmesi gerekiyor. Sentetik uyuşturucuyla ilgili çok büyük risk var Bu bir defa kullanıldığında dahi bağımlılık yapabiliyor. Onun için bununla ilgili çok daha tedbirli olmamız gerekiyor. Bu uyuşturucular bağımlılığın yanında vücutta ciddi hasara yol açıyor. Güney Amerika Bölgesinde ucuz ve kalitesiz yapıldığı için bir sefer içildiğinde ölüme dahi götürebiliyor." diye konuştu.

Samsun'da verilen mücadelede sonrasında operasyonlarda yakalanan miktarın artışı uyuşturucu kullananların artışı anlamına gelmediğini vurgulayan Şahin, "Bunu pozitif anlamda değerlendirirsek güvenlik güçlerinin işi sıkı tutmaları anlamına geliyor. Samsun merkezde işi sıkı tuttuğumuz gibi uyuşturucu ilçelere kaydı. Özellikle Çarşamba ve Bafra ilçelerimizde de bu konuda sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Bafra İlçesinde ve çevresinde yapılan operasyonda 15 kişi tutuklandı. Bu da güvenlik güçlerimizin işi ne kadar sıkı tuttuğunun bir göstergesidir. Bafra ilçesi sıkı tutulduğu için Çarşamba İlçesine kaçabilen uyuşturucu yapılanmasının orada da ciddi anlamda işi sıkı tuttuğumuzu ve birtakım operasyonların yapılacağını da vurgulamak isterim. Sadece Bafra ve Çarşamba İlçesiyle kalınmayacağı gibi en ücra yerlere kadar gidilecektir. Özellikle Hint keneviri konusunda kırsal da bu işin daha yoğun yapıldığı gerçektir." dedi.

Vali Şahin: Uyuşturucuyla mücadelede zirvedeyiz

Vali Şahin: Uyuşturucuyla mücadelede zirvedeyiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim