• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Şahin: Turizm, sanayi ve ticaret alanında çalışmalar yapmalıyız

Vali Şahin: Turizm, sanayi ve ticaret alanında çalışmalar yapmalıyız
Belediyecilik hizmetlerinin nasıl yapıldığını yerine incelemek üzere bir heyetle Samsun'a gelen Ürdün'ün Zerka Şehri Belediye Başkanı Emad Almomani,...

Belediyecilik hizmetlerinin nasıl yapıldığını yerine incelemek üzere bir heyetle Samsun'a gelen Ürdün'ün Zerka Şehri Belediye Başkanı Emad Almomani, Vali İbrahim Şahin'i ziyaret etti. Vali Şahin, "Turizm, sanayi ve ticaret alanında çalışmalar yapmalıyız." dedi.

Türkiye'ye hayran olduğunu kaydeden Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani ziyarette yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: "Ürdün ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan ortak bir tarih ve medeniyet var. Bu bizleri birbirimize bağlıyor. Ben dost ve güzel ülke Türkiye'de bulunmaktan son derece büyük mutluluk duyuyorum. Bizler Türkiye'nin son dönemdeki büyük gelişmesini, kalkınmasını ve ilerlemesini son derece büyük mutluluk içerisinde izliyoruz. Bu bizi aramızdaki tarihi bağları araştırmaya ve Türkiye ile irtibat kurmaya teşvik ediyor. Türkiye son yıllarda dünyada sözü geçen bir devlet haline geldi. Zerka şehrinde yaşayan çok sayıda Türk var. Eski tarihlerdeki Türk eserlerini bizim topraklarda görmek mümkün. Bunlardan bir tanesi de Hicaz Demiryolları. Bu yol hala çalışmaya devam ediyor.

Bizim Zerka şehrinde de Türklerden kalma birçok eski tarihi eser var. Buda bizim şehrimizin Türkiye ile ilgili alakasını ortaya koyuyor. Bu tarihi alakaya bakınca Türkiye'nin bizdeki izlerini yeniden kurmak gibi bir vazifemiz olduğunu düşünüyorum. Onun için biz iki ülke olarak her konuda daha sıkı iş birliği çalışmaları gerçekleştirmeliyiz. Ben Samsun'da gördüğümüz misafirperverlikten ve zaman ayırıp bizleri kabul ettiğiniz dolayı sizlere çok teşekkür ediyor, sizleri en yakın zamanda Zerka şehrimize davet ediyoruz."

Türkiye ile Ürdün arasında çok eski tarihlere dayanan güzel bir dostluk ve işbirliği olduğunu kaydeden Vali Şahin ise şöyle konuştu: "İki ülkenin önemli şehirleri olan Samsun ve Zerka arasında turizm, sanayi ve ticaret alanında çalışmalar yapıp, bu dostluğu ve işbirliğini daha ileriye taşımamız gerekiyor. Bizlerin dünyada yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen karşılıklı iş birliği yapıp dayanışma içerisinde bütün olumsuzluklara karşı mücadele etmemiz lazım. İş adamlarımızın karşılıklı ziyaret ve yatırımlar gerçekleştirmesini sağlamalıyız. Bunun mücadelesini verirsek başarılı oluruz. Ben ziyaretleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Umarım bu ziyaret Samsun ile Zerka şehirleri arasındaki dostluk ve işbirliği açısından güzel bir başlangıç olur."

Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani ziyaretin anısına Vali Şahin'e plaket takdim etti. Şahin ise Samsun Kız Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından yapılan ve üzerinde lale motifleri bulunan el emeği tabloyu misafirine verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim