• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Şahin: İstanbul'da öncelik eğitim olmalı ancak konjonktür gereği güvenlik

Vali Şahin: İstanbul'da öncelik eğitim olmalı ancak konjonktür gereği güvenlik
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yaran-ı Harput Derneği'nin düzenlediği kahvaltılı programa katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yaran-ı Harput Derneği'nin düzenlediği kahvaltılı programa katıldı. İstanbul nüfusunun yoğunluğundan dolayı öncelikli alanın eğitim ve kültür olması gerektiğini söyleyen Vali Şahin, ancak konjonktürel şartlar gereği önceliğin güvenliğe verildiğini söyledi.

Yaran-ı Harput Derneği'inin Akgün Otel'de gerçekleştirdiği programa Vali Şahin, eşi Şeyma Şahin, Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı ve eski Başsavcı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner ile çok sayıda yargı mensubu ile işadamı katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Şahin, İstanbul'un nüfusu 15 milyon olduğunu ve Türkiye'nin yüzde 20'si İstanbul'da yaşadığını belirtti. Şahin, "Dolayısıyla bu nüfus yoğunluğunun getirdiği bir takım zorluklar ve sorunlarla karşı karşıyayız. Bunun trafikten güvenliğe, eğitimden, sağlığa, spora, her aşamada İstanbullu yaşıyor. Dolayısıyla İstanbul'da herşey öncelikli. Bir sorun çok öncelikli, diğerleri önemsiz diyebileceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Ama konjonktürel olarak, şuanda bizim uğraştığımız öncelikli alan güvenlik alanıdır." dedi.

İkinci sırada trafiğin olduğunun altını çizen Vali Vasip Şahin, "Ben aslında bu sıralamayı tersine çevirmeye çalışıyorum ama maalesef konjonktürel ihtiyaçlar buna engel oluyor. Aslında eğitim ve kültür sosyal alandır. Bana göre İstanbul gibi bir şehirde, 15 milyonun yaşadığı bir şehirde öncelikli olması gereken alanlar bunlardır ama konjonktürel olarak coğrafyamızın içinde bulunduğu sıkıntılar maalesef İstanbul'un da güvenliğini önceliğe almak gibi bir zorunluluk doğuruyor. Dolayısıyla İstanbul'da biz bu konuda çok dikkatli bir çalışma yürütmeye çalışıyoruz. İnsanları rahatsız etmeden, huzursuz etmeden, olabildiğince soft ama etkili güvenlik tedbirleri almaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Programın ardından Dernek Başkanı Şadi Çarsancaklı, ebru üzerine hat ile yazılı bir tabloyu Vali Şahin'e hediye etti. Derneğin kadın kolları başkanı Feyza Ece de, Vali Şahin'nin eşi Şeyma Şahin'e çiçek verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim