• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Pehlivan Kızılay malzeme depolarında incelemelerde bulundu

Vali Pehlivan Kızılay malzeme depolarında incelemelerde bulundu
Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kızılay Derneği Bayburt Şubesi'ne ait malzeme depolarında incelemelerde bulundu.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kızılay Derneği Bayburt Şubesi'ne ait malzeme depolarında incelemelerde bulundu.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için yurt içi ve yurt dışı bir çok noktaya yardım ulaştıran Türk Kızılayı'nın malzeme depolarında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, Kızılay Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy'dan bilgiler aldı.

Vali Pehlivan ziyaret ve incelemeleri hakkında yaptığı açıklamada Türk Kızılayı'nın, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahip olduğunu ve kriz bölgelerinde yardıma muhtaç insanlara ulaştırdığı malzemelerle ülkemiz ve insanlık adına önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Kızılay'ın diğer yandan gerçekleştirdiği bağış kampanyalarıyla ülkemizin kan ihtiyacını da karşıladığını bildiren Vali Pehlivan, "Türk Kızılay'ı uluslararası yardımlar, sosyal hizmetler, sağlık ve eğitim hizmetlerini kapsayan birçok alanda hem ülkemiz hem de dünyada insanlara çeşitli yardımlar ulaştırıyor. Tüm bunları yaparken en büyük desteği vatandaşlarımızdan alıyor. Bugün de yine Kızılay Bayburt Şubesi'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtmak üzere topladığı malzemeleri inceleyip Dernek Başkanımız Fikret Aksoy'dan bilgiler aldık. Kendileri bu hizmeti gönüllülük esasına bağlı olarak yürütüyorlar. İnşallah burada toplanan bu yardım malzemelerini yapılan çalışmalar ve tespitler doğrultusunda vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bu vesileyle ben hem Kızılay Bayburt Şubesi Başkanımız Fikret Aksoy'a hem de dernek gönüllülerimiz ve hayırsever vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan'a ziyaret ve incelemeleri sırasında Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ali İbili, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya ve dernek yöneticileri eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim