• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Özkan: "Kahramanmaraş örnek oldu"

Vali Özkan: "Kahramanmaraş örnek oldu"
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş'ın üretken yapısının tüm şehirlere örnek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş'ın üretken yapısının tüm şehirlere örnek olduğunu söyledi.

Vali Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının 40'ıncı meclis toplantısına katılarak sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. Burada konuşan Vali Özkan, Kahramanmaraş'ın üretken yapısının tüm şehirlere örnek olduğunu söyledi. "Bunun dışında diğer yapılması gerekenler, hem kamunun hem özel sektörün hem sivil toplum kuruluşlarının bilimsel kuruluşların yapması gereken hususlar, son 5-10 yıl içerisinde hükümetlerimiz tarafından parlamentomuz tarafından çok iyi bir şekilde analiz edildi" diyen Vali Özkan şöyle konuştu:

"Bunlar parlamento tasarısı olarak ihtisas edilmiş kanunlar ile çalışmak, üretmek isteyen insanlarımızın önünü açmaya yönelik çok ciddi bir hukuki alt yapının oluşturulduğunu biliyoruz. Bunun dışında şehrimiz de girişim ruhu olarak ta, çok az sermayeler ile nitelikli çalışmalar ile o girişim ruhlarını sürdürerek diğer şehirlerimize örnek olmuştur. Bu yönü ile de, şehrimizi tebrik ediyoruz."

İstikrarın önemine dikkat çeken Vali Özkan, "Yüksek bir noktaya geldik bırakacak mıyız? Elbette hayır. Bu aynı zamanda istikrarlı bir şekilde yükseltmemiz gereken bir yanımız. Yeni nesillere de bu kahraman ecdadımızın bu mevcut sanayicilerin yapmış olduğu fedakarlığı, bu noktada ki odaklanmayı yeni nesillere hep beraber aktarmakta görev ve vazifemiz. Ulusal düzeyde ki önümüze koyulana hedeflere baktığımız zaman 2023-2071 vizyonu ve 10'uncu kalkınma palındır, bunun türevi niteliğinde ikinci strateji çerçeve belgeleri, bakanlık stratejik planlarıdır, ya da sanayi strateji belgesine baktığınız zaman konulmuş hedefler var. Aslında bu hedeflerin tahakkukunda Kahramanmaraş'ın özel sektör ayağının bu bağlamda böyle bir başarı elde etmiş olması bizim en kuvvetli yanımız" dedi.

Kahramanmaraş'a hizmet sunmanın büyük bir övünç kaynağı olduğunu kaydeden Vali Özkan, "Yakın bir zamanda bende Kahramanmaraş iline hizmet etme şerefine nail oldum. Kahramanmaraş'ta ki insanların milli ve manevi duygularının yoğun olduğu, kurtuluş savaşı başlamadan önce ülkenin kurtulması için elinden geleni yapacak insanların bulunduğu kadim bir şehir, kutsal bir şehir. Böyle bir şehre hizmet sunmak benim için büyük bir övünç kaynağı. Hepimiz ile birlikte nitelikli bir şekilde olmuş bu potansiyeli bu çıtayı daha yükseklere götürmek onur verici" diye konuştu.

Vali Özkan: "Kahramanmaraş örnek oldu"

Vali Özkan: "Kahramanmaraş örnek oldu"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim