• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Özefe’den 18 Mart mesajı

Vali Özefe’den 18 Mart mesajı
Ardahan Valisi İbrahim Özefe, "18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ardahan Valisi İbrahim Özefe, "18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Özefe mesajında şu ifadelere yer verdi; "Çanakkale, istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, fedakârlıkların, zalimlere karşı bir kez daha canla, kanla, var olma mücadelesi mührünün vurulduğu, tarihe kazındığı yerdir.

Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için şehadete susamışçasına, gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze almış yüz binlerce kahramanın eseridir.

Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'de savaşan kahramanları Bedr'in aslanlarına yakın görmüş, mezar taşı olarak da başlarına Kabe'yi layık görmüştür. "Bir gül bahçesine girercesine" toprağa düşen yiğitler dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, "Çanakkale Geçilmez" sözünü, sözün ardında ki inancı, kararlılığı ve cesareti tarihe kanlarıyla yazdırmışlardır.

Türk milleti, şehitlerini ve gazilerini asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bizler de tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde büyük ve müreffeh bir Türkiye için hedeflerimize hep birlikte büyük bir azimle, inançla ve atalarımızdan aldığımız ilhamla yürümeye devam edeceğiz.

Geçmişini bilip geleceğe nasıl ilerleyeceğini öğrenmek isteyen Türk gençliği de Çanakkale'ye bakmalıdır. Çanakkale'yi iyi öğrenmelidir. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 102 yıl sonra da karşımıza çıkan zorluklar karşısında da önümüzü aydınlatan derslerle ve hedeflerle doludur. Çanakkale ruhu yaşadıkça aziz milletimize ve vatanımıza "izmihlal" yoktur. 15 Temmuz şenaatine karşı duranda bu ruhtur.

Bu vesileyle bir kez daha Şehitleri Anma Günü'nü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, bütün şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim