• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Özcan: Yanan et entegre tesisine devlet olarak her türlü desteği vereceğiz

Vali Özcan: Yanan et entegre tesisine devlet olarak her türlü desteği vereceğiz
Çankırı'nın Çerkeş İlçesinde faaliyet gösteren Aytaç Et Entegre tesislerinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangının yaraları sarılıyor.

Çankırı'nın Çerkeş İlçesinde faaliyet gösteren Aytaç Et Entegre tesislerinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangının yaraları sarılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yanan et entegre tesislerine her türlü desteği vereceklerini ifade ederek şu açıklamada, "Balkanların ve ön Avrupa'nın en büyük et entegre tesisi olan Aytaç Gıda Hizmetleri Şirketimizde bir yangın oldu. Teknik rapor daha çıkmadı ama bana ifade edilenle söylüyorum, Çatıda elektrik kontağında çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 10 bin metrekare alan etkilendi. Allah'a şükürler olsun hiçbir can kaybımız yok." dedi.

Yangında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özcan, "25'e yakın müdahale aracı, 10'a yakın iş makinesi ve AFAD'ın hizmetimize sunduğu uçakla yangına müdahale ettik. Yangın söndürme uçağı iki kez ilçemize gelip müdahale etti ve başarılı sonuçlar aldık. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve 24 saat görev yapan itfaiye müdürümüze teşekkür ediyorum. Soğutma çalışmalarının ardından vergi, sigorta ve olay yeri inceleme ekiplerimiz bölgede görev yaptı. Savcımız da yerinde keşfini yaptı. Her şeyin her türlü boyutuyla takibi yapılıyor. Yangına muhatap olan fabrika Ülker grubunun. Murat Bey ifade ettiler, hiçbir şekilde hizmet aksamayacak, beyaz et tesisimizde üretim devam edecek" ifadelerini kullandı.

Devlet olarak her türlü desteği vereceklerine dikkat çeken Vali Özcan, "Biz, İŞKUR müdürümüzle fabrikaya gittik. Ali Ülker ve Genel Müdür Erhan Beyle karşılıklı görüşmemizi yaptık. İŞKUR olarak, devlet olarak biz her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Bu bir afettir, afet durumunda devlet her sanayi kuruluşunun her vatandaşımızın olduğu gibi bu kurumun da yanında olacaktır." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim