• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Özcan: Makarnayı adamın suratına atar gibi atıyoruz

Vali Özcan: Makarnayı adamın suratına atar gibi atıyoruz
Çankırı merkezde bir parkta, açık alanda ihtiyaç sahipleri için "Giysi Dolabı" kuruldu.

Çankırı merkezde bir parkta, açık alanda ihtiyaç sahipleri için "Giysi Dolabı" kuruldu. Çankırı Belediyesi Yaşlı Koordinasyon Merkezi birimine getirilen özellikle kışlık giysiler parktaki askılara asılacak, ihtiyacı olan beğendiklerini alıp gidecek. Açılışa katılan Vali Özcan, açıktan yapılan yardımları eleştirerek, yapılan yardımların insanları kırmaması gerektiğini söyledi. Özcan, "Biz kamyonu çekiyoruz şuraya, içine koyuyoruz makarnayı, adamın suratına atar gibi atıyoruz. Burada alan da veren de birbirini görmeyecek." dedi.

Çankırı Belediyesi tarafından Karatekin Parkı'na kuruluna giysi dolabının açılışına Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker ve vatandaşlar katıldı. Yaşlı Koordinasyon Merkezi birim sorumlusu Dilek Ayan, uygulama hakkında bilgi verdi. Ayan, "Kaban, ayakkabı, kışlık giyim üzerine bize çok müracaatta bulundular. Aynı zamanda giysi konusunda bağış yapmak isteyen birtakım halkımız da vardı. Biz de bunu bir kampanya haline getirdik. Kampanyamızda az giyilmiş kullanılabilir durumda olan kışlık giysileri buraya getirip asacak halkımız, ihtiyacı olan insanlar da buradan alacaklar. Veren de alan da birbirini görmeyecek." diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan ise şunları söyledi: "Belediye Başkanımızın Bayırbucak Türkmenleri için yaptıklarını yakından takip ediyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Diğer belediyelere önderlik yapıyor. Ben zaman zaman İstanbul'daki belediye başkanları ile arkadaşım olması münasebetiyle görüşmem oluyor. Bu yoğunlukta bir topyekun çalışmanın olduğu yegane belediyelerden bir tanesi burası. Bugün başka bir cephe ile karşılaştık, bu daha da mutlu etti beni. İnsanlarımızın hayırlarla karşılaştırılması, insanlarımıza yardım edilmesi bizim köklerimizden gelen bir gelenek. Ama maalesef modern dünyada biz bu işi yaparken, burası için söylemiyorum genel olarak bizim eksikliğimiz, sanki karşımızdaki o yardıma muhtaç muhatap insanların gönlünü kırarak, onlara iyi gözle bakmayarak, sonuç olarak söylüyorum yardım ediyoruz. Görüyorum ki burada yardım edenle yardım alan birbirini görmeyecek, beni çok mutlu etti bu. Fatih Sultan Mehmet vakfiyesinde vardır. Diyor ki eğer yardım edecekseniz akşam hava karardıktan sonra hanelere gidin. Biz nasıl yapıyoruz; kamyonu çekiyoruz şuraya, içine koyuyoruz makarnayı, adamın suratına atar gibi atıyoruz. Bu çok önemli yani gönlünden yardım etmek isteyen giysisini bırakacak, ihtiyacı olan ise alacak."

Belediye Başkanı Dinç de "Bayırbucak Türkmenlerine yardımı halkımız yapmıştır biz sadece vesile olduk. Ben halkımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Özcan: Makarnayı adamın suratına atar gibi atıyoruz

Vali Özcan: Makarnayı adamın suratına atar gibi atıyoruz

Vali Özcan: Makarnayı adamın suratına atar gibi atıyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim