• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Orhan Düzgün’ün “Turizm Haftası” Mesajı

Vali Orhan Düzgün’ün “Turizm Haftası” Mesajı
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Orhan Düzgün, "Turizm, bilgi ve iletişim çağının yaşandığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazanmıştır. Ekonomik gelişmenin de ana unsurlarından biri olan turizm, Dünya turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek için tüm ülkeleri, turizm sektöründe daha çekici olabilmek için yeni arayışlara yöneltmektedir." ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Turizm endüstrisi Türkiye'de son otuz yıl içinde büyük bir gelişme kaydetmiştir. Bu gelişmenin sonucu olarak da Türkiye dünya sıralamasında çektiği turist sayısı bakımından altıncı büyük ülke haline gelmiştir. Ülkeye döviz girdisi sağlaması ve istihdam olanakları ile turizm, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.

Türkiye'nin dünya turizmindeki pazar payını ve gelirlerini daha da arttırması için, turizm hareketliliğinin yalnızca belli bir dönem değil, tüm yıla yayılması yönünde çalışmalar sürdürülmektedir. Deniz, kum ve güneş turizmine ilave olarak kültür, spor, macera, av, sağlık ve kış turizmi gibi farklı turizm dallarında da ön plana çıkma konusunda ülkemizde yoğun çalışma ve projeler yürütülmektedir.

Son yıllarda dünya turizm anlayışında meydana gelen bu değişiklikler sayesinde, özellikle doğa, kültür ve kış turizmi yaygınlaşmaya başlamıştır. Kayseri de her geçen gün gelişen ve büyüyen turizm sektörüne aynı doğrultuda karşılık vermektedir. Diğer bir ifadeyle, turizm sektörü geliştikçe Kayseri'de bu alana kayıtsız kalmamakta, var olan zenginliklerine ait farkındalığını artırmaktadır. Turizme ilişkin alt yapı ve üst yapı unsurlarını süratlice tamamlamanın, bu alandaki hak ettiği konuma yükselmenin yoğun gayretini veren Kayseri, Kapadokya'nın giriş kapısı, eşsiz hazine Erciyes'in sahibi, köklü bir geçmişin yegâne mirasçısı, Selçuklu eserleri başta olmak üzere asırlık medeniyetlerin yaşayan bir müzesidir.

Anadolu'nun kalbindeki Kayseri, sanayi ve ticaret kenti olmasının yanı sıra eğitim ve sağlık alanında parlayan yıldızını turizm alanına da taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir. Kayseri, doğal güzellikleri, kültür ve tabiat varlıkları ile kültür ve turizm şehri olma yolunda hızlı ilerlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2016 yılının İlimiz turizmi açısından başarılı bir yıl olmasını ve turizm haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin bu başarıya önemli katkılar sağlamasını diliyor, emek veren herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim