• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Orhan Düzgün:

Vali Orhan Düzgün:
Vali Orhan Düzgün "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle yayımladığı mesajında, "En büyük servetimiz olan çocukları, geleceğe en iyi...

Vali Orhan Düzgün "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle yayımladığı mesajında, "En büyük servetimiz olan çocukları, geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız" ifadesinde bulundu.

Vali Orhan Düzgün, "Milli egemenliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü ve bağlılığımızı pekiştirdiğimiz, bu vatanı bizlere armağan eden devlet büyüklerimiz ile şehitlerimizi saygı ve minnetle andığımız özel günlerin gururunu yaşıyoruz" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Meclis iradesinin millet iradesinden aldığı güçle Cumhuriyet ilan edilmiş, bu sayede ülkemizin modern dünya ile bütünleşme sürecinde kapsamlı reformlar hayata geçirilerek güçlü yarınların temeli atılmıştır.

Milletimizin gelecekte de gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olması, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalaması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en büyük servetimiz ve yüreğimizde kaynayan sevgi pınarlarımız olan çocuklarımıza gereken ilgiyi göstermeli ve onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasına ortam hazırlamalıyız.

Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek "bayram" olan bu günde; kalplerindeki masumiyeti gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum. Kardeşliğin ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya ümidiyle, aziz milletimizin ve tüm dünya çocuklarının "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim