• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Okur “Tedes” Te Son Noktayı Koydu

Vali Okur “Tedes” Te Son Noktayı Koydu
Uşak'ın Banaz ilçesinde farklı polemiklere neden olan TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) ile ilgili konuya Vali Ahmet Okur son noktayı koyarak; "TEDES'in...

Uşak'ın Banaz ilçesinde farklı polemiklere neden olan TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) ile ilgili konuya Vali Ahmet Okur son noktayı koyarak; "TEDES'in rakamlarından ziyade sağladığı can ve yol güvenli daha önemli" ifadesini kullandı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda bir gazetecinin "TEDES" sorusu üzerine yaptığı açıklamada, TEDES rakamlarının tartışılmasının doğru olmadığı vurgulayarak, önemli olan insanların can güvenliği ve yol trafiğinin emniyetinin sağlanması olduğunun altını çizdi.

Vali Okur açıklamasında şunları kaydetti; "Sistem kurulduğundan bu yana 120 bine yaklaşan kayda giren araç olduğunu tahmin ediyoruz. Bu rakamlar bu kadar çok önemli değil. Banaz Belediye Başkanımın söylediği rakamlarda doğru. İlk ay içerisinde ödenen rakamlar o şekilde. Bu cezaların yüzde 70'lik kısmı devletimize kalıyor, yüzde 15'lik 2 kısımda belediyemiz ve ihaleyi alan firmamızın kasasına giren paradır. İlk ay itibarıyla devletimize, belediyeye ve firmaya aktırılan para miktarı için Belediye Başkanımızın söylediği o rakam doğrudur. Bu konuda rakam tartışması yapmak pek doğru bir şey değil. Önemli olan burada Banaz'ın gerçekten ciddi bir trafik merkezi olması. Kent ve çevre yolunun trafik yoğunluğu ciddi tehlikeler oluşturuyor. Trafik kurulları ve TEDES'in varlığının sebebi insanların can güvenliği ve yol emniyetinin sağlanması. Banaz'daki sıkıntı, başlangıçta iyi niyetli olmakla birlikte uygulamada sıkıntı çıkması üzerine Valilik olarak müdahil olduk. Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte değerlendirdiğimizde 2 Km'lik mesafe içerisinde 3 cihazın olması, ilk defa geçen birinin ilk radarı girmesi ve yavaşlayana kadar 2. Radara girmesi söz konusu idi. Bu sorunu şimdilik giderdik. Dolayısıyla şuan bir noktada ölçüm yapılıyor. Önümüzdeki dönemlerde belki ilçenin giriş ve çıkışlarında oluşturulacak bir koridorla hız limitlerini kontrol alacak bir düzene geçilmesini daha doğru buluyoruz. Netice itibarıyla şuan bir noktadan ölçüm yapılması bu konuda bir kazanç olmuştur. Bu konuda son olarak söylemek istediğim can güvenliği ve trafik emniyeti birinci esastır. Para kazanmak birinci hedefimiz değildir. Fakat bunlar uygulamada esnasında ortaya çıkmıştır. Uşaklı hemşerilerimiz bunları değerlendiriyordur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim