• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Küçük’ten ’Bakanlar Kurulu Toplantısı’ Açıklaması

Vali Küçük’ten ’Bakanlar Kurulu Toplantısı’ Açıklaması
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı ve İstiklal Madalyası...

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı ve İstiklal Madalyası töreniyle ilgili basın açıklaması düzenledi.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Vali Küçük, Şanlıurfa'nın bu organizasyondan yüzünün akıyla çıktığını söyledi.

Şanlıurfa'nın çok özel üç gün geçirdiğini söyleyen Vali İzzettin Küçük, "9, 10 ve 11 Nisan gerçekten Şanlıurfa tarihinde altın harflerle yazılacak bir üç gün oldu. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü görkemli, parlak, hafızalarda iz bırakacak şekilde kutladık. Gerçekten bizim için özel bir gündü. Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası tevdi edildi. Bizzat Meclis Başkanımız ve Başbakanımız tarafından verildi. Kabine, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Şanlıurfa'da toplandı. Çok özel ve nitelikli bir olaydı. Güvenlik için de hiçbir nahoş hadise olmadan, asayiş berkemal olarak bu üç günü geçirdik. Belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, tüm kamu kuruluşlarımız gerçekten yüzlerinin akıyla, verilen hiçbir görevi aksatmadan yerine getirdiler. Böyle bir tablo ortaya çıktı. Tabi bu şeref ve onurların yanında artık biliyorsunuz Şanlıurfa'dan Ercan Havaalanı'na, yanı Kıbrıs'a uçak seferleri düzenlenecek. Onun çalışmaları başladı. Tabi kabine toplantısının detaylarını biz bilmiyorum ama muhakkak içeride Şanlıurfa ile ilgili özel bir gündem olmuştur. Onun yansımalarını da ileriki günlerde göreceğiz. Muhakkak Bakanımız Faruk Çelik Şanlıurfa ile ilgili sorunları o masaya getirmiştir. Önemli olan bence biz bu özel günü Şanlıurfa halkıyla beraber yüzümüzün akıyla geçirdik. Tarihin altın sayfalarına geçmiştir. Yıllarca geçse de bu tarih çok güzel bir hatıra olarak insanların hafızasında yer edecektir. Dün Bakanlar Kurulu, Hükümet temsilcileri, başta Başbakanımız olmak üzere çok memnun ayrıldılar. Bu memnuniyetlerini bu sabahki grup toplantısında Şanlıurfa'yı en az on kere anarak, sık sık zikrederek, memnuniyetini açık bir şekilde dile getirerek belirtti. Şanlıurfalılar tarafından ev sahipliğinin en güzeli yapıldı. Burada bir eksiklik, kusur yoktur. Güvenlikle ilgili hiçbir sıkıntı olmamıştır. Bütün halkımız Başbakan'ı bağrına bastı" ifadelerini kullandı.

Turizm çalıştayının Şanlıurfa'da yapılmasının önemli olduğunu belirten Küçük, Eyyübiye Devlet Hastanesi'nin de Haziran ya da Temmuz ayında açılacağını dile getirdi. Vali Küçük, bin 750 yataklı şehir hastanesi çalışmalarının da hızla devam edeceğini söyledi.

Vali Küçük’ten ’Bakanlar Kurulu Toplantısı’ Açıklaması

Vali Küçük’ten ’Bakanlar Kurulu Toplantısı’ Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim