• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Vali Kolat, ehliyetini dijital ortama geçirdi

Vali Kolat, ehliyetini dijital ortama geçirdi
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de sürücü belgelerinin Avrupa Birliği normlarına uyum süreci kapsamında başlatılan yenilik uygulaması başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de sürücü belgelerinin Avrupa Birliği normlarına uyum süreci kapsamında başlatılan yenilik uygulaması başladı. Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü'nde çalışma hakkında gazetecilere bilgiler veren Vali Ali Kolat, ehliyetini değiştiren ilk bürokratlar arasında yer aldı.

Sürücü belgelerinin AB normlarına göre yeniden düzenlenmesi kapsamında ehliyet yenileme işlemleri başladı. Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştiriliyor. İl Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü'nde ehliyet yenileme çalışmaları da eş zamanlı olarak yapılıyor. Bu kapsamda Vali Ali Kolat, beraberinde Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak ile birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, ehliyet yenileme çalışmalarını inceledi.

Şahsına ait olan sürücü belgesinin yenilenmesi içinde müracaatta bulunan Vali Kolat, burada bir dizi işleme tabi tutuldu. İlgili evraklarla başvuru yapan Kolat'ın, parmak izini tarayıcıya okutmasının ardından sürücü belgesi yenileme çalışmalarına geçildi. İşlemleri tamamlanan Vali Ali Kolat'a 15 gün süresince kullanabileceği geçici bir sürücü belgesi verildi, yeni sürücü belgesinin ikamet adresine posta vasıtasıyla gönderileceği belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar yaptığı açıklamada, sürücü belgelerinin yenilenmesi hakkında bilgiler verdi. Yeni kanuna göre sürücü belgesi sınıfının 9 iken 17'ye çıkarıldığını ifade eden Onar, yenileme işlemlerinin vatandaşa 15 TL ücreti olacağını söyledi. Yeni kanunla birlikte ilk defa sürücü belgesi alacak kişilerin de 2 yıl süreyle aday sürücü statüsünde olacağını kaydeden Onar, şu bilgileri verildi: "İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren iki yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilir."

Vali Kolat, ehliyetini dijital ortama geçirdi

Vali Kolat, ehliyetini dijital ortama geçirdi

Vali Kolat, ehliyetini dijital ortama geçirdi

Vali Kolat, ehliyetini dijital ortama geçirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim