• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Kocatepe, Tripolis’te İncelemelerde Bulundu

Vali Kocatepe, Tripolis’te İncelemelerde Bulundu
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek ve yetkililerden bilgi almak amacıyla Buldan'daki Tripolis...

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek ve yetkililerden bilgi almak amacıyla Buldan'daki Tripolis Antik Kenti'ne giderek incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yardımcısı Kemal İnan ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte Tripolis Antik Kentine giden Vali Şükrü Kocatepe, Antik Kent Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman ve kazı heyeti ekibi tarafından karşılandı. Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç'un da hazır bulunduğu inceleme gezisinde, Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman, son yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında Valimiz Şükrü Kocatepe'ye bilgiler verdi.

Kazı çalışmalarında gelinen nokta hakkında Vali Şükrü Kocatepe'ye bilgi veren Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman, "2016 yılı kazı çalışmaları programına jeo radar taramaları sonucu alınan Agora, Kentin merkezinde doğu batı yönlü 90 m. uzunluğunda, kuzey güney yönlü 50 metre genişliğinde ve M.S.2.yy'da dikdörtgen planlı olarak inşa edilmiştir. Roma Dönemi'nde ion nizamında yapılmış olan antik kentin üçüncü agorası, kentin stratejik noktada olması nedeniyle ticari faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığını gösteriyor. Ayrıca kent ve çevresindeki yerleşimler için ticari bir öneme sahiptir. Agoranın doğu ve batı kısa kenarlarında 18'er sütun, kuzey ve güney uzun kenarlarında 36'şar sütunla yer almaktadır. 2016 yılında gerçekleştirilecek kazı çalışmalarıyla Agora kazısının tamamlanmasını planlanmaktayız" dedi.

Tripolis Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarında beşinci sezonda olduklarını hatırlatan Doç. Dr. Bahadır Duman, "Çalışmalarımız bilimsel veri ve metotlar ışığında 30 kişilik ekip ile Denizli Müze Müdürlüğü gözetiminde devam ediyor. Çalışmalarımızda Denizli Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu Başkanlığı (YİKOB) tarafından sağlanan destekle Antik Kentin ana caddelerinden biri olan Hierapolis Caddesi'nin restorasyon çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Bu çalışmalar kapsamında caddenin doğu bitişiğinde yer alan 17 sütun da aslına uygun biçimde restore edilerek orijinal yerlerine konuldu" diye konuştu.

Kazı ve restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini gözlemlediğini söyleyen Vali Şükrü Kocatepe ise, "İlimiz, kültür turizmi açısından önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent. Şehrimizdeki antik kentlerde yapılan çalışmalarla önemli tarihi eserler gün ışığına çıkarılıyor. Tabi bu çalışmaların yerelde kendi bilim insanlarımız tarafından yapılması da ayrı bir önem taşıyor. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Size ve tüm çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Kazı heyetinde bulunan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

Vali Kocatepe, Tripolis’te İncelemelerde Bulundu

Vali Kocatepe, Tripolis’te İncelemelerde Bulundu

Vali Kocatepe, Tripolis’te İncelemelerde Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim