• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı
Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, muhtarları uyararak, "Muhtarlarım size sesleniyorum; eğer mahallenizde veya köyünüzde bir kişi aç, bir kişi üşüyorsa,...

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, muhtarları uyararak, "Muhtarlarım size sesleniyorum; eğer mahallenizde veya köyünüzde bir kişi aç, bir kişi üşüyorsa, bir kişi zaruri ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa ve sizde bizleri haberdar etmiyorsanız hakkım size helal değil" dedi.

Vali Necmettin Kılıç, Kargı ilçesini ziyaret etti. Kargı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen muhtarlar ve vatandaşlar toplantısında konuşan Vali Necmeddin Kılıç, sorunları yerinde tespit etmek için ilçeye geldiklerini söyledi.

Sorunları yerinde tespit etmek ilçeye geldiklerini belirten Vali Kılıç, Önceliklerinin garip guraba, fakir fukara ile yakından ilgilenmek olduğunu dile getiren Vali Kılıç, "Eğer idare ettiğimiz bir mahallede veya bir köyde bir insan aç sabahlıyorsa oranın muhtarıyım diye gezmek abesle iştigaldir. Eğer bir insan hastaysa ve doktora ulaşamıyorsa ve biz idareci olarak belli makamları zorlayamıyorsak görevimizi yapamıyoruz demektir. Muhtar arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum ve sırtlarına vebal yüklüyorum. Eğer mahallenizde bir kişi aç yatıyorsa ve üşüyorsa zaruri ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa sizde idari makamları haberdar etmemişseniz size hakkım helal olmasın. İki dünyada da elim yakanızdadır. Bunları bulacaksınız. Garip gurabayı bulacaksınız, fakir fukarayı bulacaksınız, idari makamlara bunları ileteceksiniz. Eğer idari makamlar bunlarla ilgilenmezse bana bildireceksiniz" ifadelerini kullandı.

'Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin huzurlu, mutlu ve güvende olması gerektiğinin altını çizen Vali Kılıç, "Oturulan makamın aslı insana hizmet makamı olması lazımdır. Hizmet edenlerin yüzünün gülmemesi lazımdır. Eğer ki bir insan hizmet makamında oturuyor ve yüzü gülüyorsa o insanın görevini ne kadar iyi yaptığından şüphe etmek gerekir. Çünkü yönetim sorumluluğu altında olan insanların aç mı tok mu yattıklarını, üşüyüp üşümediklerini, derlerini ciğerinin ortasında duyamayan insanın bizim işlerimizi yapma şansı bulunmamaktadır. Sadece durumu kurtarıyordur. Ama eğer ki bir idareci gördüğünüzde idarenin hangi kademesinde olursa olsun, yüzünde derin izler ve bir düşünce gördüğünüzde anlarsınız ki o yönettiği alanın ve o alandaki insanların dertlerini sırtına almıştır" diye konuştu.

Valilik bünyesinde watsaap hattı kuracaklarını dile getiren Vali Kılıç, "Benimle iletişim kanallarınız oldukça fazla yakında whatsapp grubu da kuracağız. İl Merkezindeki muhtarlarımızla kurduk. İlçede de kaymakamlarımız kuracak. Gecenin istediği saatinde herhangi bir muhtar bana whatsappta mesaj atabilir bende ona hemen cevap veriyorum" diye konuştu.

"Bu yıl asfaltsız köyümüz kalmayacak dedik. Birileri bıyık altından gülüyordu" diyen Vali Kılıç, konuşmasında şunları kaydetti; "Birileri de sağda solda bu valide uçuyor diyordu. Biz 5 yüz km asfalt yapacağız dediğimizde bu valide çok hayalci diyorlardı. Ama ne oldu biz 5 yüz 90 km yol yaptık. Bugün itibariyle asfaltla gidemediğimiz bir köyümüz bulunmamaktadır. Önümüzdeki dönemde de yıpranmış asfaltları yapacağız. Kargı'da bu yıl 120 km asfalt yaptık. Biz bütün bunları sizlerle birlikte başardık. Köy muhtarlarımız bizim ekiplerimize yol gösterdiler işlerini kolaylaştırdılar yardımcı oldular ve birlikte bunu başardık. İnşallah önümüzdeki sene daha güzel şeyler başarmamız lazım'

Daha sonra muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Kılıç sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için ilgili kurum amirlerine talimat verdi. Ayrıca vatandaş ve muhtarlar yazılı olarak da sorunlarını vali Kılıç'a iletti. Kılıç verilen yazılı tüm sorunlarla da tek tek ilgileneceğini söyledi.

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı

Vali Kılıç’tan muhtarlara uyarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim